In de cast: Nicolas Cage, Danny Glover en meer

In deze rubriek verzamelt de Film1 redactie het belangrijkste castingnieuws van de dag. Hier lees je alles over de nieuwste projecten van acteurs, regisseurs, producenten en scenaristen.Snowden cast aangevuld met drie namen
Nicolas Cage (Joe), Rhys Ifans (The Amazing Spider-Man) en Joely Richardson (Endless Love) zijn toegevoegd aan de cast van Oliver Stone's Snowden. Alleen de rol van Nicolas Cage is bekend; hij gaat een voormalig agent van de Amerikaanse inlichtingendienst spelen. De biografische thriller wordt gebaseerd op de boeken 'The Snowden Files: The Inside Story of the World's Most Wanted Man' en 'Time of the Octopus' over de controversiële klokkenluider Edward Snowden (Joseph Gordon-Levitt). De Amerikaanse releasedatum is inmiddels geprikt op 25 december.

The Fifth Estate, over klokkenluider Julian Assange, is nu te zien bij Film1.Danny Glover en Kathy Bates uitgenodigd voor etentje
Danny Glover en Kathy Bates sluiten zich aan bij Rachel Weisz (Oz the Great and Powerful) en Michael Shannon (Man of Steel) in Joshua Marstons (The Forgiveness of Blood) eerste Engelstalige film, die nog geen naam heeft. Het drama gaat zich afspelen tijdens een etentje ter ere van de verjaardag van Tom (Shannon). Hij gelooft dat hij één van zijn gasten (Weisz) onder een andere naam kent. Wie Glover en Bates gaan spelen, is nog niet duidelijk.

Rachel Weisz is nu op Film1 te horen als draak in Eragon.Gerucht: Taron Egerton is jonge Han Solo
Het gerucht gaat al een tijdje dat de spin-off films van Star Wars een jonge Han Solo zullen bevatten. Nu schrijven de Britse tabloids The Sun en The Daily Mail dat deze sarcastische piloot wel eens gespeeld zou kunnen worden door Taron Egerton (Kingsman: The Secret Service). De eerstvolgende Star Wars film, The Force Awakens van J.J. Abrams (Star Trek Into Darkness), is vanaf 18 december te zien in de Nederlandse bioscopen. In 2016 zou de eerste Star Wars spin-off moeten verschijnen.

De originele Han Solo (Harrison Ford) is nu te zien bij Film1 in Ender's Game.Billy Slaughter in Daddy's Home
Will Ferrell en Mark Wahlberg verwelkomen Billy Slaughter (Parker) in Daddy's Home. De komedie gaat over een zachtaardige radioman (Ferrell) die ernaar streeft een goede stiefvader te worden voor de kinderen van zijn vrouw. Wahlberg speelt de vader van de kinderen, die in de weg komt te staan van dat streven. Welke rol Slaughter precies gaat krijgen, is nog niet bekend. Sean Anders (Horrible Bosses 2) gaat Daddy's Home regisseren.

The Campaign met Billy Slaughter is nu te zien bij Film1.