Amerika krijgt Will Smith weer enigszins in FocusBox Office USA - De misdaadkomedie Focus is de nieuwe koploper in de Amerikaanse bioscoop top tien, maar de matige opbrengst van 19 miljoen dollar is voor hoofdrolspeler Will Smith geen reden om de champagne te laten knallen.

Smith laat zich de afgelopen tijd maar weinig zien in de bioscoop. Zijn laatste optreden was twee jaar geleden in de sciencefictionfilm After Earth, die weliswaar geen hoogvlieger was maar in zijn openingsweekend toch al ruim 8 miljoen dollar meer opbracht dan Focus. Hoewel Smiths nieuwste film geen regelrechte flop is, kan hij momenteel niet tippen aan zijn hoogtijdagen van I Am Legend en Hancock.

Terwijl Kingsman en SpongeBob plaats twee en drie weten te behouden, duikelt Fifty Shades of Grey van de eerste naar de vierde positie. De tweede nieuwe binnenkomer is terug te vinden op nummer vijf: de thriller The Lazarus Effect. De Oscar die hoofdrolspeelster Julianne Moore afgelopen zondag won, maakt dat Still Alice in zijn zevende speelweek komt binnendruppelen op nummer negen. Overigens draaide de film de afgelopen zes weken in te weinig bioscopen om de top tien eerder te kunnen bereiken.

De sciencefictionfilm Jupiter Ascending, het drama The Imitation Game en de familiefilm Paddington zeggen de ranglijst vaarwel.

Trailer van Focus

De top tien van Amerika van 27 februari tot en met 1 maart 2015
1. (-) Focus $19,1 ($19,1)
2. (2) Kingsman: The Secret Service $11,8 ($85,7)
3. (3) SpongeBob: Sponge Out of Water $11,2 ($140)
4. (1) Fifty Shades of Grey $10,9 ($148)
5. (-) The Lazarus Effect $10,6 ($10,6)
6. (4) McFarland, USA $10,6 ($22)
7. (6) American Sniper $7,7 ($331)
8. (5) The DUFF $7,2 ($20)
9. (11) Still Alice
10. (7) Hot Tub Time Machine 2 $2,4 ($10,3)
Geschatte weekendopbrengst (en totale opbrengst) in miljoenen dollars

Deze week in première in Amerika
Het Zuid-Afrikaanse rapduo Die Antwoord is te zien in Chappie, de nieuwe actiethriller van District 9-regisseur Neill Blomkamp. In een toekomst waarin robots worden gebruikt als politieagenten, wordt de zelfdenkende androïde Chappie geadopteerd door twee criminelen.

Trailer van Chappie

In de komedie Unfinished Business gaat Vince Vaughn met twee collega's op zakenreis naar Europa. Maar dit tripje loopt op alle mogelijke manieren uit de hand.

Trailer van Unfinished Business

The Second Best Exotic Marigold Hotel is het vervolg op het romantische en komische drama uit 2011 waarin Britse gepensioneerden hun oude dag doorbrachten in een charmant hotel in India.

Trailer van The Second Best Exotic Marigold Hotel