Focus verschuift van Mr. Grey naar Mr. Smith



Box Office NL - Nu ook in de Nederlandse bioscopen de aandacht voor Mr. Grey begint terug te lopen, ziet Will Smith zijn kans schoon om met de misdaadkomedie Focus een nipte overwinning te boeken op Fifty Shades en daarmee de nieuwe koploper te worden in de bioscoop top tien.

De tweede en meteen laatste nieuwe binnenkomer is de fantasyfilm Seventh Son op de negende positie. Nummer tien is voor de rentree van Jack bestelt een broertje, die net als de drie andere familiefilms - Big Hero 6, Paddington en SpongeBob - dankzij de voorjaarsvakantie een flinke stijging in de bezoekerscijfers noteert.

Na dertien succesweken moet Gooische vrouwen 2 de top tien eindelijk verlaten. Met bijna 16,5 miljoen euro op de teller heeft de komedie het recordbedrag van zijn voorganger inmiddels verbroken. Ook Jupiter Ascending en The Imitation Game staan niet meer in de lijst.

Trailer van Focus

De top tien van Nederland van 26 februari t/m 1 maart
1. (-) Focus (week 1)
2. (1) Fifty Shades of Grey (week 3)
3. (4) Big Hero 6 (week 3)
4. (2) Michiel de Ruyter (week 5)
5. (5) Paddington (week 3)
6. (6) SpongeBob: Spons op het droge (week 5)
7. (3) Kingsman: The Secret Service (week 3)
8. (-) Seventh Son (week 1)
9. (8) Night at the Museum: Secret of the Tomb (week 4)
10. (13) Jack bestelt een broertje (week 4)

Deze week in première in Nederland
Zo'n anderhalve maand nadat American Sniper in de VS een enorme bioscoophit bleek te zijn, komt dit oorlogsdrama van Clint Eastwood nu naar Nederland. Bradley Cooper speelt de hoofdrol van Chris Kyle, de dodelijkste scherpschutter uit de geschiedenis van het Amerikaanse leger

Trailer van American Sniper

Het Zuid-Afrikaanse rapduo Die Antwoord is te zien in Chappie, de nieuwe actiethriller van District 9-regisseur Neill Blomkamp. In een toekomst waarin robots worden gebruikt als politieagenten, wordt de zelfdenkende androïde Chappie geadopteerd door twee criminelen.

Trailer van Chappie

Zeven jaar na You, the Living komt Roy Andersson, de koning van de absurde Zweedse humor, met een nieuwe film. A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence werd door Andersson zelf aangekondigd als een tragische komedie over ons allen.

Trailer van A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence

Stand by Your President is een documentaire van Ineke Smits over de Zeeuwse Sandra Roelofs die First Lady van Georgië was, maar inmiddels van het politieke toneel is verdwenen.

Trailer van Stand By Your President

De documentaire Keep on Keepin' On gaat over de band die in de loop van vier jaar groeit tussen de jonge blinde pianist Justin Kauflin en zijn mentor, de jazzlegende Clark Terry.

Trailer van Keep on Keepin' On