In de cast: Tim Burton, Miles Teller en meer

In deze rubriek verzamelt de Film1 redactie het belangrijkste castingnieuws van de dag. Hier lees je alles over de nieuwste projecten van acteurs, regisseurs, producenten en scenaristen.Tim Burton gaat Dumbo leren vliegen

Na het bescheiden succes van zijn Alice in Wonderland gaat regisseur Tim Burton nu nog een sprookje een live-action versie geven. The Wall Street Journal meldt dat hij Disney's animatiefilm Dumbo uit 1941 nieuw leven in gaat blazen. Het resultaat wordt net als Alice in Wonderland een combinatie van live-action met computeranimatie. Het scenario is al gepend door Ehren Kruger (Transformers) en zal niet alleen draaien om de olifant met grote oren, maar ook een parallel verhaal over een familie bevatten. Het is nog niet duidelijk wanneer Burton kan beginnen aan Dumbo.

Bekijk de avontuurlijke animatiefilm Tarzan (NL) is nu te zien bij Film1.Miles Teller speelt voor bankovervaller

Miles Teller (That Awkward Moment) is na zijn optreden in het Oscargenomineerde Whiplash klaar voor nieuwe projecen. Hij heeft nu een hoofdrol te pakken in The Life and Times of the Stopwatch Gang van Ruben Fleischer (Gangster Squad). De film wordt gebaseerd op een artikel van John Dean over het waargebeurde verhaal van drie Canadese bankovervallers die wereldberoemd werden, omdat ze bij al hun overvallen niet een keer hun wapens gebruikten. Ze stonden wel bekend om hun snelheid en precisie. Het is nog niet bekend welk personage Teller voor zijn rekening zal nemen.

De komedie That Awkward Moment met Miles Teller is nu te zien bij Film1.Ben Foster is de schurk in Inferno

Ben Foster (Ain't Them Bodies Saints) is de nieuwste aanwinst van filmmaker Ron Howard (The Da Vinci Code) voor de Dan Brown boekverfilming Inferno. Foster is in onderhandeling voor de rol van Bertrand Zobrist, een rijke wetenschapper die met een verschrikkelijk plan komt om af te rekenen met overbevolking in de wereld. Deze schurk neemt het op tegen Robert Langdon (Tom Hanks) en Sienna Brooks (Felicity Jones). De opnames van Inferno gaan volgende maand van start en de film bereikt in oktober 2016 de bioscoop.

Ben Foster is te zien in Ain't Them Bodies Saints, nu bij Film1.Schrijver Blade Runner reboot kiest voor een remake

Michael Green (Blade Runner, Green Lantern) gaat de remake van het detective drama Murder on the Orient Express pennen voor filmstudio Fox. Het origineel werd in 1974 geregisseerd door Sidney Lumet en kreeg zes Oscarnominaties. Ingrid Bergman won de Academy Award voor haar bijrol als Zweedse missionaris. De film wordt gebaseerd op het gelijknamige boek van Agatha Christie en draait om de geniale Belgische detective Hercule Poirot die de moord op een Amerikaanse zakenman onderzoekt aan boord van de trein Orient Express. Welke acteurs ditmaal op de trein stappen, moet nog blijken. Ook een regisseur is nog niet gevonden.

Bij Film1 zie je Mark Wahlberg als privédetective in Broken City.