In de cast: King Arthur, 13 Hours en The Neon Demon

In deze rubriek verzamelt de Film1 redactie het belangrijkste castingnieuws van de dag. Hier lees je alles over de nieuwste projecten van acteurs, regisseurs, producenten en scenaristen.Annabelle Wallis aan de ronde tafel
De opnames voor Knights of the Roundtable: King Arthur zijn net begonnen, maar er vallen nog steeds rollen te verdelen. Zo heeft Annabelle Wallis zich aangesloten bij de cast om dienstmeid Maggie te gaan spelen. Het verhaal introduceert een jonge Arthur (Charlie Hunnam) die de straten van Londonium regeert met zijn bende. Hij is zich niet bewust van het leven waarvoor hij bestemd is, tot hij het zwaard Excalibur te pakken krijgt. Guy Ritchie (Sherlock Holmes) heeft plaats genomen in de regiestoel. De fantasyfilm, die vanaf 22 juli 2016 in de Nederlandse bioscopen te zien zal zijn, zal de eerste zijn in een reeks van zes delen.

De fantasy Eragon is nu te zien bij Film1Freddie Stroma gaat voor 13 Hours
Pitch Perfect-acteur Freddie Stroma zal te zien zijn in het drama 13 Hours. Dit is een verfilming van het boek 13 Hours: The Inside Account Of What Really Happened In Benghazi van Mitchell Zuckoff. De film vertelt het verhaal van de aanval op het Amerikaans consulaat in het Libische Benghazi door een groep islamitische extremisten. De aanval kostte vier mensen het leven, waaronder Ambassadeur Christopher Stevens. Stroma speelt een undercover CIA-agent die in Benghazi werkt. Michael Bay (Transformers) regisseert 13 Hours. De opnames beginnen volgende maand in Malta en Marokko.

Transformers: Age Of Extinction van Michael Bay is vanaf volgende week te zien bij Film1Nieuwe naam voor The Neon Demon van Nicolas Winding Refn
Hoewel de cast voor The Neon Demon van Nicolas Winding Refn (Only God Forgives) voornamelijk uit vrouwen zal bestaan, heeft de mannelijke debutant Karl Glusman nu een rol te pakken. In deze film gaat een jonge vrouw (Elle Fanning) naar Los Angeles om een modellencarrière te beginnen. Daar komt ze terecht in een wereld waar supermodellen er alles aan doen om hun schoonheid te behouden, waaronder voodoo en kannibalisme. Het idee voor deze film is afgeleid van het verhaal over gravin Bathory, die baadde in het bloed van jonge vrouwen om mooi te blijven. Wie Glusman gaat spelen is nog niet bekend. Andere rollen zijn voor onder anderen Keanu Reeves, Christina Hendricks en Jena Malone. De opnames beginnen tegen het eind van deze maand.

De vampierfilm Only Lovers Left Alive is nu te zien bij Film1