In de cast: Nick Frost, Josh Hutcherson en meer

In deze rubriek verzamelt de Film1 redactie het belangrijkste castingnieuws van de dag. Hier lees je alles over de nieuwste projecten van acteurs, regisseurs, producenten en scenaristen.Nick Frost en de drie dwergen
Rob Brydon (The Trip to Italy), Alexandra Roach (Cuban Fury) en Sheridan Smith (Quartet) gaan dwergen spelen in The Huntsman naast Nick Frost, die terugkeert om nog een keer zijn rol als Nion te vervullen uit Snow White and the Huntsman. Het is nog niet bekend waar het actie-avontuur precies over zal gaan, maar het zal zich afspelen vóór de gebeurtenissen in het eerste deel. Chris Hemsworth is opnieuw de jager uit de titel en Charlize Theron keert terug als Ravenna. Emily Blunt en Jessica Chastain zullen ook te zien zijn, al is nog niet bekend in welke rollen. The Huntsman is het speelfilm-regiedebuut van Cedric Nicolas-Troyan. Het eindresultaat zal vanaf 21 april 2016 in de Nederlandse bioscopen te bewonderen zijn.

De avontuurlijke actiefilm The Legend of Hercules is nu te zien bij Film1Het dubieuze gevecht groeit
James Franco heeft de cast van zijn In Dubious Battle uitgebreid met Josh Hutcherson (The Hunger Games: Mockingjay - Part 1), Zach Braff (Wish I Was Here), Analeigh Tipton (Two Night Stand), Ahna O'Reilly (Get On Up) en Ashley Greene (The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2). Welke rollen de vijf gaan vervullen is nog niet bekend. De verfilming van het gelijknamige boek van John Steinbeck speelt zich af in de jaren '30 van de vorige eeuw. Er zijn grote conflicten tussen allochtone appelplukkers en lokale landbouwverenigingen. Werknemers richten vakbonden op om te kunnen vechten voor een betere behandeling en hogere lonen. Jim Nolan (Nat Wolff) is een activist voor vakbond 'The Party' in Californië. De opnames voor In Dubious Battle staan gepland voor later deze maand.

James Franco is nu zelf bij Film1 te zien in LovelaceÉdgar Ramírez vindt goud
Deliver Us From Evil-acteur Édgar Ramírez sluit zich aan bij Matthew McConaughey in Gold. Het drama vertelt het verhaal van het Bre-X Corporation mijnbouwschandaal in 1993. Goudzoeker Walsh (McConaughey) stuit in de Indonesische jungle op een van de grootste goudmijnen ter wereld. Die blijkt, zoals het woord schandaal misschien al doet vermoeden, nep te zijn. Ramírez speelt geoloog Michael Acosta in het waargebeurde drama van Stephen Gaghan (Syriana). De opnames staan gepland voor juni.

Édgar Ramírez zie je nu bij Film1 in The CounselorGina Rodriguez heeft last van een olieramp
Gina Rodriguez (Filly Brown) krijgt de vrouwelijke hoofdrol in Deepwater Horizon, tegenover Mark Wahlberg. Het drama vertelt het verhaal van de grote olieramp in de Golf van Mexico in 2010. Het boorplatform van BP vloog toen in brand en explodeerde, wat elf bemanningsleden het leven kostte. Wahlberg speelt elektricien Mike Williams en Rodriguez is Andrea Fleytas, een communicatiemedewerker van het bedrijf. Deepwater Horizon van Peter Berg (Lone Survivor) komt op 30 september 2016 uit in Amerika. Wanneer we het drama in de Nederlandse bioscopen kunnen bewonderen is nog niet bekend.

Bij Film1 kun je nu het waargebeurde drama Dallas Buyers Club bekijken