J.K. Simmons en Liam Neeson gaan bij de marine, en meer

De Film1 redactie verzamelt in de rubriek 'In de cast' het belangrijkste castingnieuws van de dag. Hier lees je alles over de nieuwste projecten van acteurs, regisseurs, producenten en scenaristen.J.K. Simmons komt in actie voor Luc Besson

J.K. Simmons won een Oscar voor zijn optreden als boosaardige muziekleraar in Whiplash en mag nu zijn stoere kant laten zien in de actiethriller The Lake. Deze film wordt geproduceerd door Luc Besson (Lucy) en Steven Quale (Into the Storm) gaat op de regisseursstoel zitten. De thriller draait om een groep Navy SEALS (mariniers) die een eeuwenoud mysterie probeert op te lossen. Er zou namelijk een schat liggen op de bodem van een meer in Servië. Simmons gaat de taaie Navy SEAL-baas spelen die niet bepaald blij is met zijn crew, maar ze toch steunt. Het team bestaat uit Sullivan Stapleton (300: Rise of the Empire), Charlie Bewley (Like Crazy) en Diarmaid Murtagh (Sons of Liberty). De makers zijn nog op zoek naar het vierde teamlid. The Lake staat in Amerika gepland voor 15 juli 2016.

J.K. Simmons maakt bij Film1 zijn opwachting in Barefoot, Labor Day en The Words.Liam Neeson bestuurt een onderzeeër

De thriller Narco Sub is al een aantal jaar in ontwikkeling, maar wil maar niet van de grond komen. Eerder zou de in 2012 overleden Tony Scott de film regisseren. Nu is Brian Kirk (Middletown, Game of Thrones) gevraagd voor de regie en Liam Neeson (Non-Stop) voor de hoofdrol. Het verhaal draait om een marineofficier (Neeson) die gedwongen wordt om een onderzeeër vol cocaďne ongemerkt langs de Amerikaanse douane te loodsen. Neeson klom eerder aan boord van een onderzeeër in de film K-19: The Widowmaker.

Liam Neeson trekt zijn gun in Non-Stop. Nu bij Film1.Regisseurs gevonden voor Avengers: The Infinity War

Avengers-regisseur Joss Whedon moet plaats maken voor ander talent, want zijn contract met filmstudio Marvel loopt dit jaar af. Joe en Anthony Russo zijn nu uitverkoren om de volgende twee films in de reeks te maken. De broers stonden eerder aan het hoofd van Captain America: The Winter Soldier en zijn ook verbonden aan de derde film over deze superheld, Civil War. Waarschijnlijk leiden de verwikkelingen in Captain America: Civil War tot de gebeurtenissen in de derde Avengers-film. De twee vervolgen worden in 2016 meteen na elkaar opgenomen. Avengers: The Infinity War - Part 1 staat gepland voor 2018 en de vierde film volgt dan in 2019.

Op vrijdag 17 april gaat bij Film1 de superheldenfilm X-Men: Days of Future Past in premičre.Vivica A. Fox terug voor Independence Day sequel

Filmmaker Roland Emmerich heeft nog een oudgediende zover gekregen om terug te komen voor zijn vervolg op de scifi-hit Independence Day. Dit is niemand minder dan Vivica A. Fox die in het origineel uit 1996 de rol van Jasmine Dubrow speelde. Fox voegt zich bij Jeff Goldblum, Liam Hemsworth, Jessie Usher en Charlotte Gainsbourg. Waarschijnlijk keert Bill Pullman ook terug, maar Will Smith is niet van de partij. Het verhaal van het vervolg zal draaien om Dylan Hiller (Usher), die de zoon speelt van kapitein Steven Hiller (Smith). Waarschijnlijk is het personage van Hemsworth de schoonzoon van president James Whitmore (Pullman). De opnames gaan moeten in mei van start gaan.

Kijk bij Film1 naar de sciencefictionfilm I, Robot met Will Smith in de hoofdrol.Jack Huston is The Crow

Jack Huston (Kill Your Darlings) heeft eindelijk zijn contract getekend. Dit betekent dat hij nu dan echt officieel de hoofdrol van Eric Draven gaat spelen in de remake van The Crow. Dit meldt Deadline. James O'Barr (schrijver van de strips) verklapte vorige week al dat een deal nabij was. Jessica Brown Findlay (Winter's Tale) gaat waarschijnlijk Shelly spelen, de vriendin van Eric. Zij is in ieder geval de keuze van O'Barr, die een flinke vinger in de pap lijkt te hebben. De regie is in handen van debutant Corin Hardy en de laatste versie van het scenario wordt op dit moment gepend door Claire Wilson en Edward R. Pressman, producenten van de originele The Crow uit 1994.

Jack Huston zie je bij Film1 als dichter in Kill Your Darlings.