Johan Nijenhuis maakt film over RokjesdagRegisseur Johan Nijenhuis (Toscaanse bruiloft) gaat een romantische komedie maken over het fenomeen Rokjesdag. De opnames zullen beginnen op de eerste mooie lentedag, meldt distributeur Entertainment One.

De film zal draaien om diverse singles die op de eerste mooie lentedag samenkomen tijdens een workshop tapas maken in Amsterdam. In Rokjesdag komt het verhaal van vijf verschillende liefdes samen. Het script komt van Eveline Hagenbeek, die hiermee haar eerste filmscenario schreef. Ze ontwikkelde het verhaal samen met Nijenhuis.

Rokjesdag is populair geworden door de gelijknamige column uit 2009 van de overleden columnist Martin Bril. Nijenhuis: "Het is werkelijk een feestje om met Rokjesdag aan de slag te gaan. Het is de dag waarop zelfs Nederlanders durven te flirten en een dag met een zwoele sfeer die 's avonds nog lang in de stad blijft hangen." De regisseur gaat binnenkort sfeeropnames maken in het Vondelpark en het Museumplein in Amsterdam.

Nijenhuis is nog druk bezig met de casting van de veertien hoofdrollen. Rokjesdag wordt voorjaar 2016 in de Nederlandse bioscopen verwacht.

Bij Film1 zie je nu de heerlijke romantische komedie Toscaanse bruiloft van Johan Nijenhuis.