Trailer van de week: Hilariteit, walging en ontroeringElke vrijdag blikt de redactie van Film1 terug op de nieuwe spoeling trailers en kiezen we de beste uit. We zagen voorproefjes van hilarische komedies en walgelijke horror. Maar het meest benieuwd zijn we naar een ontroerende vriendschap tussen drie Amerikaanse tieners.

Hilarische humor
Stiekem moesten we toch erg lachen om het melige duo Reese en Sofia (Trailer Hot Pursuit). Minder hilarisch maar nog steeds geinig is het blowgedrag van Gwyneth Paltrows moeder en haar bejaarde vriendinnen (Trailer I'll See You in My Dreams).

Walgelijke horror
Ook grappig - zij het met een gruwelijke twist - is de nieuwste film van Joe Dante, de regisseur van Gremlins en Small Soldier (Trailer Burying the Ex). Om de trailer van deze horrorsequel konden we echter niet lachen - en kregen we ook geen kippenvel van (Trailer Sinister 2). De zieke beelden van dit gore vervolg deden onze haren ten berge rijzen. Als je het aandurft: eet smakelijk (Trailer The Human Centipede III (Final Sequence)!

Overige opties
Interessant is de trailer van een nieuwe scifi-thriller die voor een appel en een ei is gemaakt, maar er vele malen duurder uitziet (Trailer Aurora). Ondanks de titel raakt James Franco verzeild in een traumatische tragedie (Trailer Every Thing Will Be Fine). Ook veelbelovend zijn deze beelden van een Nieuw-Zeelands drama dat eerder dit jaar de publieksprijs won op het filmfestival van Rotterdam (Trailer The Dark Horse).

Trailer van de week
Het humoristische drama Me and Earl and the Dying Girl beleefde in januari zijn wereldpremičre op het filmfestival van Sundance. De reacties van de critici en het publiek waren zo enthousiast, dat de film van regisseur Alfonso Gomez-Rejon zowel de juryprijs als de publieksprijs won; een eer die eerder ten deel viel aan de Oscarwinnaars Precious en Whiplash.

Het verhaal draait om de wereldvreemde tiener Greg die samen met zijn enige vriend Earl zijn tijd het liefst doorbrengt met het maken van parodieversies van hun favoriete films. Op een dag dwingt Earls moeder hem om tijd door te brengen met Rachel, een klasgenoot die net te horen heeft gekregen dat ze aan kanker lijdt. Een vriendschap bloeit op, waarbij Earl steeds meer uit zijn schulp kruipt.

De onderstaande trailer doet een film vermoeden die effectief een lach en een traan ontlokt. In de Amerikaanse bioscopen draait Me and Earl and the Dying Girl vanaf 12 juni in de bioscopen. Een Nederlandse releasedatum is nog niet bekend.

Trailer van de week - Me and Earl and the Dying Girl