Trailer: Paul Dano wil beter zijn dan The BeatlesPaul Dano en John Cusack spelen in Love & Mercy de jonge en de oudere versie van muzikant Brian Wilson (The Beach Boys). Hij wil succesvoller worden dan The Beatles, maar ineens hoort hij stemmen in zijn hoofd en wordt alles anders. Bekijk de tweede trailer hier.

In de jaren '60 behaalt de jonge muzikant Brian Wilson enorm succes door een groot aantal hits met The Beach Boys. Na een paniekaanval in de jaren zeventig stopt hij met optreden en trekt hij zich terug in de studio. Ondertussen verliest hij door psychische problemen de grip op de realiteit en begint hij stemmen in zijn hoofd te horen. Later, in de jaren '80, is Wilson een gebroken en verwarde man. Hij staat onder observatie van de omstreden psycholoog Eugene Landy (Paul Giamatti). Dan ontmoet hij Melinda Ledbetter (Elizabeth Banks), die vastbesloten is Wilson uit Landy's grip te krijgen.

Producent Bill Pohlad (12 Years a Slave) was verantwoordelijk voor de regie van Love & Mercy. Het muziekdrama komt in juni uit de Amerikaanse bioscopen. Wanneer de film Nederland bereikt is nog niet bekend.

Trailer van Love & Mercy

Paul Dano zie je bij Film1 in Little Miss Sunshine, 12 Years a Slave en Prisoners.