In de cast: Sam Worthington, Daniel Brühl en meer

De Film1 redactie verzamelt in de rubriek 'In de cast' het belangrijkste castingnieuws van de dag. Hier lees je alles over de nieuwste projecten van acteurs, regisseurs, producenten en scenaristen.Sam Worthington steelt een rol in Den of Thieves

Cake-acteur Sam Worthington gaat Gerard Butler vergezellen in Den of Thieves. De actiefilm volgt een beruchte groep bankovervallers die zich richt op de Federal Reserve (de centrale bank van de VS) in Los Angeles, recht onder de neus van een corrupte hulpsheriff. Butler speelt de dief die het plan bedenkt. Wat de rol van Worthington in gaat houden, is nog niet bekend. Christian Gudegast (A Man Apart) regisseert Den of Thieves naar een eigen scenario. Het project loopt al een behoorlijke tijd; hij schreef het script namelijk al in 1998. Wanneer de film in de bioscoop te zien zal zijn is nog niet bekend.

Sam Worthington is nu bij Film1 te zien in SabotageDaniel Brühl verklapt zijn rol in Captain America: Civil War

Het was al een tijdje bekend dat Daniel Brühl een rol gaat spelen in Captain America: Civil War. Nu klapt hij uit de school: hij is gecast als Baron Helmut Zemo spelen. In de strips neemt hij wraak op Captain America (Chris Evans) voor het vermoorden van zijn vader Heinrich, een naziwetenschapper. Deze stierf in een gevecht met de Cap in de Tweede Wereldoorlog. Zemo voegt zich bij slechteriken Winter Soldier (Sebastian Stan) en Crossbones (Frank Grillo). De derde film met Evans als Captain America gaat in Nederland in première op 5 mei 2016.

De superheldenfilm X-Men: Days of Future Past is nu te zien bij Film1Het hart van Hailee Steinfeld wordt 1000 keer gebroken

Break My Heart 1000 Times heeft een hoofdrolspeelster gevonden in Hailee Steinfeld (3 Days to Kill). De film wordt gebaseerd op het gelijknamige boek van Daniel Waters. De bovennatuurlijke romantische thriller speelt zich af na een catastrofale gebeurtenis die de grens opende tussen onze wereld en het hiernamaals. Hierdoor maken de 'Remnants', geestachtige overblijfselen van overledenen, deel uit van het dagelijkse bestaan. Na jaren van rustige samenwerking stuurt een Remnant een dreigende boodschap aan een jong meisje (Steinfeld). Ze wordt op een missie gestuurd die haar leven voorgoed zal veranderen. Scott Speer (Step Up Revolution) regisseert de boekverfilming.

3 Days to Kill met Hailee Steinfeld is nu te zien bij Film1Maika Monroe gaat voor onafhankelijkheid

De cast van het langverwachte vervolg op Independence Day breidt uit. Maika Monroe (The Guest) neemt waarschijnlijk de vrouwelijke hoofdrol op zich. Haar tegenspelers zijn onder andere Liam Hemsworth (The Hunger Games: Mockingjay - Part 1), Jeff Goldblum (The Grand Budapest Hotel) en Charlotte Gainsbourg (Samba). Waar de film precies over zal gaan, is nog niet bekend. Roland Emmerich regisseerde Independence Day en gaat ook het vervolg maken. De actie-scifi gaat vanaf 30 juni 2016 draaien in de Nederlandse bioscopen, twintig jaar nadat het origineel uitkwam.

Maika Monroe is vanavond bij Film1 te zien in Labor Day. Ook te zien via Film1 On Demand en Film1 Go.