In de cast: Natalie Portman, Kate Hudson en meer

De Film1 redactie verzamelt in de rubriek 'In de cast' het belangrijkste castingnieuws van de dag. Hier lees je alles over de nieuwste projecten van acteurs, regisseurs, producenten en scenaristen.Natalie Portman vertrekt (misschien) naar Area X

Ex Machina, het regiedebuut van Alex Garland, draait net een week in de bioscopen, maar de regisseur is al een tijdje bezig met zijn volgende project: Annihilation. Dit is een verfilming van het eerste deel van de trilogie Southern Reach van auteur Jeff VanderMeer. Nu blijkt Natalie Portman in onderhandeling te zijn voor de hoofdrol in de scifi-horror. Een vierkoppig team (een bioloog, een psycholoog, een antropoloog en een opzichter) gaan naar een gebied dat Area X heet. Dit gebied is verlaten en afgesneden van de rest van de wereld. Hun expeditie is de twaalfde op rij. De voorgaande keren kregen de mensen te maken met verdwijningen, zelfmoorden, ziekten en trauma's. Garland schrijft het scenario voor Annihilation zelf. De productie zal waarschijnlijk in 2016 de bioscoop bereiken.

De scifi-horror Aliens is nu te zien bij Film1Ook Kate Hudson betrokken bij olieramp

Kate Hudson wordt de vrouw van Mark Wahlberg. In het drama Deepwater Horizon welteverstaan. Het drama vertelt het verhaal van de grote olieramp in de Golf van Mexico in 2010. Het boorplatform van BP vloog toen in brand en explodeerde, wat elf bemanningsleden het leven kostte. Wahlberg speelt elektricien Mike Williams die op het boorplatform werkte en ternauwernood kon ontsnappen. Deepwater Horizon van Peter Berg (Lone Survivor) komt op 30 september 2016 uit in Amerika. Wanneer we het drama in de Nederlandse bioscopen kunnen bewonderen is nog niet bekend.

Het op waarheid gebaseerde drama The Butler is nu te zien bij Film1Sam Claflin gaat een potje voetballen

The Hunger Games-acteur Sam Claflin heeft de hoofdrol in Robin Friday, een biopic over het korte maar veelbewogen leven van de Britse voetballegende. Deze stierf op 38-jarige leeftijd na een vermoedelijke overdosis hero´ne. De film wordt gebaseerd op het boek The Greatest Footballer You Never Saw: The Robin Friday Story van Paul McGuigan en Paolo Hewitt. Hewitt schreef ook mee aan het scenario. Henry Alex Rubin (Disconnect) is verantwoordelijk voor de regie.

The Hunger Games: Catching Fire met Sam Claflin is nu te zien bij Film1Lily James zit naast Ansel Elgort

Lily James (Cinderella) is gecast voor de vrouwelijke hoofdrol in Baby Driver. Ze neemt daar plaats naast Ansel Elgort (The Fault in Our Stars), die vorige maand al werd gecast. De actiefilm gaat over een jonge chauffeur van vluchtauto's die het ritme van zijn persoonlijke soundtrack gebruikt om de beste te zijn. Wanneer hij gedwongen wordt om voor een hoogstaande misdadiger te werken, komen zijn leven onder druk te staan. Elgort zal naar verwachting de rol van de chauffeur gaan spelen en James zijn grote liefde. Edgar Wright (At World's End) regisseert en pent het scenario van Baby Driver.

Nu zin in een actiefilm met snelle auto's? Need For Speed is al te zien bij Film1