Zacht debuut voor Get HardBox Office NL - Negen films gingen dit weekend in première, maar ze draaiden allemaal in te weinig zalen om mee te dingen naar een plek in de top vijf. Terwijl Avengers, Home en De ontsnapping de eerste drie plaatsen bezet houden, is de komedie Get Hard met Will Ferrell en Kevin Hart de hoogste nieuwe binnenkomer op nummer zes.

Dankzij de meivakantie weet de animatiefilm Home een sprongetje te maken van vier naar twee en wisselt daarmee stuivertje met Fast & Furious 7. Shaun het schaap maakt van dezelfde gelegenheid gebruik om in zijn achtste speelweek een plaats winst te boeken en te stijgen naar nummer acht.

De tweede en laatste film die de ranglijst weet te halen is de actiefilm Big Game op nummer tien. Samuel L. Jackson vertolkt hierin de Amerikaanse president die neerstort in de ijzige wildernis van Lapland en geholpen wordt door een jongeman.

De Franse topper La famille Bélier en de actiefilm Run All Night staan niet meer in de top tien.

Get Hard is de hoogste nieuwe binnenkomer

De top tien van Nederland van 7 t/m 10 mei
1. (1) Avengers: Age of Ultron (week 3)
2. (4) Home (week 6)
3. (3) De ontsnapping (week 2)
4. (2) Fast & Furious 7 (week 6)
5. (5) De Boskampi's (week 2)
6. (-) Get Hard (week 1)
7. (7) The Longest Ride (week 5)
8. (9) Shaun het schaap: de film (week 8)
9. (6) Bloed, zweet & tranen (week 6)
10. (-) Big Game (week 1)

Deze week in première in Nederland
Ruim 35 jaar na de eerste Mad Max, keert regisseur George Miller terug naar de post-apocalyptische woestijn van Australië. In Fury Road, het vierde deel in de cyclus, neemt Tom Hardy het stokje over van Mel Gibson voor de hoofdrol van Max Rockatansky, een wraakzuchtige loner die zich aansluit bij de rebellen van Furiosa (Charlize Theron) om zich samen te verweren tegen een bloeddorstige tiran.

Trailer van Mad Max: Fury Road

Pitch Perfect 2 is het vervolg op de muzikale komedie uit 2012. Met een desastreus optreden voor de president, verkwanselen de Barden Bella's hun reputatie als beste a capella zanggroep van Amerika. Het zootje ongeregeld kan zich alleen maar revancheren door de internationale zangwedstrijd in Kopenhagen te winnen.

Trailer van Pitch Perfect 2

Ventoux is een komisch drama van Nicole van Kilsdonk (Richting West) naar het gelijknamige boek van Bert Wagendorp, waarin vier jeugdvrienden op hun racefiets de Mont Ventoux gaan beklimmen zoals ze dat dertig jaar geleden ook deden. Wanneer een bloedmooie vriendin uit diezelfde periode zicht meldt, dienen de 'spoken' uit het verleden zich aan.

Trailer van Ventoux

In het Australische drama 52 Tuesdays wordt het leven van de zestienjarige Billie een jaar lang wekelijks gevolgd. Haar groei naar onafhankelijkheid komt in een stroomversnelling terecht wanneer haar moeder van geslacht wil veranderen.

Trailer van 52 Tuesdays

Melody is een drama van de Frans-Belgische regisseur Bernard Bellefroid, waarin de jonge Melody in ruil voor een grote som geld de draagmoeder wordt voor een rijke Engelse vrouw en bij haar intrekt.

Trailer van Melody

Tot slot brengt het EYE Filmmuseum een digitaal gerestaureerde versie van Tokyo Story uit, het meesterwerk van de Japanse regisseur Yasujirô Ozu uit 1953.

Trailer van Tokyo Story