In de cast: Alicia Vikander, Amy Schumer en meer

De Film1 redactie verzamelt in de rubriek 'In de cast' het belangrijkste castingnieuws van de dag. Hier lees je alles over de nieuwste projecten van acteurs, regisseurs, producenten en scenaristen.Alicia Vikander heeft twee rollen op het oog

Alicia Vikander zet zich in 2015 behoorlijk op de kaart in Hollywood. De Zweedse actrice is in onderhandeling voor twee grote rollen. Ze gaat misschien spelen in de verfilming van de computergame Assassin's Creed. Hierin wordt barman Desmond Miles ontvoerd door een bedrijf genaamd 'Abstergo Industries' om zijn voorouder, Altaïr Ibn La'Ahad, te onderzoeken, zodat hij een heilig artefact kan herstellen. De rollen van Miles en zijn voorouder worden beiden vertolkt door Michael Fassbender (X-Men: Days of Future Past). Wat de rol van Vikander in zou kunnen houden is nog niet bekend. De regie is handen van Justin Kurzel (Macbeth). De opnames voor Assassin's Creed beginnen in augustus en de verfilming komt op 22 december 2016 uit in de bioscoop.

Vikander gaat waarschijnlijk de vrouwelijke hoofdrol spelen naast Matt Damon in de vijfde film uit de Bourne-reeks. Het is nog niet bekend wat geheim agent Jason Bourne (gespeeld door Damon) in dit deel precies zal uitspoken. Wel staat vast wanneer de film van Paul Greengrass (Captain Phillips) in de Amerikaanse bioscopen gaat draaien, namelijk op 29 juli 2016. Wanneer Nederland aan de beurt is, is nog niet bekend.

The Fifth Estate met Alicia Vikander is nu te zien via Film1 On Demand en Film1 Go.Amy Schumer staat klaar voor volgende komedie

Trainwreck van Amy Schumer is nog niet uit, maar de comédienne staat nu alweer klaar om te beginnen aan haar volgende film. De komedie zal draaien om een moeder en dochter die vast komen te zitten op een vakantie die totaal verkeerd loopt. De komedie wordt geregisseerd door Paul Feig (Bridesmaids). Over de naam van de film wordt nog in het duister getast.

Amy Schumer is nu te zien bij Film1 in de komedie Price CheckTonio en zijn ouders zijn gevonden

Chris Peters (De Poel), Pierre Bokma (Borgman) en Rifka Lodeizen (Hartenstraat) gaan de hoofdrollen spelen in de verfilming van Tonio, de roman van A. F. Th. van der Heijden. De auteur baseerde het boek op de dood van zijn enige zoon. De 21-jarige Tonio (Peters) wordt geschept door een auto. In kritieke toestand wordt hij naar het ziekenhuis gebracht, waar hij overlijdt. Het leven van zijn ouders (Bokma en Lodeizen) verandert hierdoor drastisch. Ze rouwen, maar moeten ook proberen te voorkomen dat hun eigen levens in een neerwaartse spiraal van verdriet terechtkomen. Tonio wordt geregisseerd door Paula van der Oest (Lucia de B.). De opnames beginnen in juli.

Lucia de B. van Paula van der Oest is nu te zien via Film1 Go en Film1 On Demand.Uit de cast: Cary Fukunaga

Regisseur Cary Fukunaga (Beasts of No Nation) stopt met It. De tweedelige verfilming van de klassieker van Stephen King is daarmee tot nader order uitgesteld. In It komen zeven kinderen uit The Losers Club oog in oog te staan met een oeroud monster, Pennywise. Jaren later keren de zeven als volwassenen terug naar het stadje om het opnieuw op te nemen tegen de nachtmerrie uit hun jeugd. Naar verluidt had Fukunaga continu problemen met de productiestudio, omdat de regisseur zijn artistieke visie niet wilde laten lijden onder bezuinigingen.

De horrorfilm The Haunting in Georgia is nu te zien bij Film1, ook op Film1 Go en Film1 On Demand