Arnie en Mike versus de dino'sBox Office USA - Arnold Schwarzenegger doet een verwoede poging om de eerste positie te pakken in de Amerikaanse bioscoop top tien, maar zelfs in zijn vierde weekend is Jurassic World nog een geduchte tegenstander voor Terminator: Genisys. Terwijl Inside Out de lachende derde lijkt, komt Magic Mike XXL achter de rest aangehobbeld.

De bioscoopcijfers zijn niet eenduidig: vanwege de nationale Amerikaanse feestdag op 4 juli gingen de nieuwkomers niet op vrijdag, maar twee dagen eerder in première. Naar schatting eindigen Jurassic World, Inside Out en Terminator: Genisys op positie een, twee en drie van het afgelopen weekend. Maar als je vanaf woensdag telt, dan kan de volgorde veranderen in Inside Out op nummer een, Terminator: Genisys op twee en Jurassic World op drie.

Dat het hoe dan ook om een close match gaat, is natuurlijk helemaal geen goed nieuws voor Arnie. Idealiter was de splinternieuwe Terminator-film met gemak de nieuwe koploper geweest. Zijn actieheld én franchise hun star power kwijt? Dezelfde vraag kun je stellen over Magic Mike XXL, die ten opzichte van zijn voorganger uit 2012 ook wat inlevert. Toch doet de strippersfilm het prima op plaats vier, gezien het veel lagere productiebudget en de kleinere doelgroep ten opzichte van de top drie.

Omdat het humoristische drama Me and Earl and the Dying Girl binnenkomt op negen, moeten drie films de top tien verlaten: Insidious: Chapter 3, Mad Max: Fury Road en Avengers: Age of Ultron.

Terminator: Genisys is de hoogste nieuwe binnenkomer

De top tien van Amerika van 3 tot en met 5 juli 2015
1. (1) Jurassic World $30,9 ($558)
2. (2) Inside Out $30,1 ($246)
3. (-) Terminator: Genisys $28,7 ($44,2)
4. (-) Magic Mike XXL $11,6 ($26,7)
5. (3) Ted 2 $11 ($58)
6. (4) Max $6,6 ($25,3)
7. (5) Spy $5,5 ($97,9)
8. (6) San Andreas $3 ($147)
9. (-) Me and Earl and the Dying Girl $1,3 ($1,3)
10. (7) Dope $1 ($14,1)
Geschatte weekendopbrengst (en totale opbrengst) in miljoenen dollars

Deze week in première in Amerika
Terwijl Jurassic World verder vecht met Terminator: Genisys, krijgt Inside Out het zwaar te verduren met de komst van Minions. De populaire gele mannetjes uit de Despicable Me-films krijgen namelijk hun eigen animatiefilm. De vraag is hoe goed ze op eigen beentjes kunnen staan.

Trailer van Minions

The Gallows is een horrorfilm waarin scholieren het toneelstuk willen opvoeren dat twintig jaar eerder tot een dodelijk slachtoffer heeft geleid.

Trailer van The Gallows

De extravagante regisseur Tarsem Singh (The Cell, The Fall, Immortals, Snow White) is terug met zijn vijfde film Self/less. In deze scifi-thriller wordt het bewustzijn van een zieke Ben Kingsley door nieuwe technieken getransplanteerd naar het lichaam van Ryan Reynolds.

Trailer van Self/less