Ant-Man pakt nummer 1 in VSBox Office USA - Met een opbrengst van 58 miljoen dollar pakt Ant-Man de nummer een positie in Amerika. Vergeleken met eerdere blockbusters uit de stal van Marvel is het een zeer bescheiden start, maar met het introduceren van een onbekende en nogal merkwaardige superheld speel je nu eenmaal niet op safe.

Terwijl de Minions terugzakken naar plaats twee, komt Amy Schumer met haar komedie Trainwreck binnen op nummer drie. De grofgebekte comédienne scoort een verrassend hoog openingsweekend van 30 miljoen dollar en kan met haar eerste speelfilm best wel eens een publiekshit à la Bridesmaids in huis hebben.

Het drama Mr. Holmes is in veel minder plaatsen te zien dan de overige films uit de top tien, maar trekt toch genoeg bekijks om de nieuwe hekkensluiter van het weekend te zijn. Verreweg de volste zalen zijn voor Irrational Man, de nieuwe komedie van Woody Allen, maar die draait vooralsnog slechts in vijf bioscopen in New York en LA.

De scifi-thriller Self/less, de Bollywoodfilm Baahubali: The Beginning en de familiefilm Max staan niet meer bij de eerste tien.

Trailer van Ant-Man

De top tien van Amerika van 17 tot en met 19 juli 2015
1. (-) Ant-Man $58 ($58)
2. (1) Minions $50,2 ($216)
3. (-) Trainwreck $30 ($30)
4. (3) Inside Out $11,7 ($306)
5. (2) Jurassic World $11,4 ($611)
6. (4) Terminator: Genisys $5,4 ($80,6)
7. (6) Magic Mike XXL $4,5 ($58,6)
8. (5) The Gallows $4 ($18)
9. (7) Ted 2 $2,7 ($77,5)
10. (-) Mr. Holmes $2,5 ($2,5)
Geschatte weekendopbrengst (en totale opbrengst) in miljoenen dollars

Deze week in première in Amerika
Vijf jaar na Percy Jackson is regisseur Chris Columbus (Home Alone, Harry Potter) terug met de komische actiefilm Pixels. Hierin wordt de aarde aangevallen door buitenaardse wezens die zich vermomd hebben als old-school videogame figuren, zoals Pac-man, Donkey Kong en Centipede. Aan Adam Sandler en zijn team van retro-gamers de taak om deze aliens te verslaan.

Trailer van Pixels

Na het succesvolle The Fault in Our Stars is Paper Towns de tweede verfilming naar een boek van John Green. Dit mysterieuze en romantische coming-of-agedrama vertelt over een jongen die via een reeks cryptische aanwijzingen op zoek gaat naar zijn verdwenen buurmeisje.

Trailer van Paper Towns

Southpaw is een boksdrama van Antoine Fuqua (Training Day) met Jake Gyllenhaal als een wereldkampioen die door het noodlot wordt getroffen en zich letterlijk terugvecht in het leven.

Trailer van Southpaw