Trailer van de week: Filmster, scenarist en premiejagerElke vrijdag blikt de redactie van Film1 terug op de nieuwe spoeling trailers en kiezen we de beste uit. Deze week staat Dane DeHaan als klassieke filmster op de derde plaats, scenarioschrijver Bryan Cranston is onze nummer twee, maar de toppositie is voor premiejager Samuel L. Jackson.

Life
Twee biopics hebben de Trailer van de week gehaald. De eerste is het verhaal van filmster James Dean (Dane DeHaan) die een diepe vriendschap ontwikkelde met fotograaf Dennis Stock (Robert Pattinson). Het perfecte verhaal voor de Nederlandse regisseur Anton Corbijn die wel raad weet met prachtige beelden, omdat hij zelf fotograaf is. Een pareltje in de dop.

Life: 8 oktober in de bios
Trumbo
De tweede biopic draait om een iets minder bekend figuur, maar hij was in de jaren vijftig behoorlijk omstreden. 'Mister Breaking Bad' Bryan Cranston speelt de radicale en legendarische scriptschrijver Dalton Trumbo (Spartacus) die verdacht werd van communistische praktijken en hierdoor op de zwarte lijst terecht kwam van senator Joseph McCarthy. Als dit geen Oscarnominatie voor Cranston oplevert, dan weten wij het ook niet meer.

Trailer van Trumbo
The Hateful Eight
Anderhalf jaar geleden leek het er nog op dat deze achtste film van Quentin Tarantino (Pulp Fiction) nooit het witte doek zou halen. Het script kwam namelijk op straat te liggen. Gelukkig bedacht de filmmaker zich, want we zijn heel erg benieuwd naar deze spaghettiwestern die qua genre, camerawerk en humor lijkt op Tarantino's vorige film Django Unchained.

The Hateful Eight: 8 januari 2016 in de bios