Bioscooptoppers van de week: Jauja en VictoriaWelke film moet je echt in de bios gaan bekijken en welke films kun je beter overslaan? Film1 geeft aan de hand van korte quotes uit recensies een overzicht van de beste en slechtste bioscooppremières van de week.

Toppers van de week
Een van de twee hoogvliegers is Jauja met Viggo Mortensen (Lord of the Rings) als 19e-eeuwse kapitein die zijn dochter moet zien te vinden. Deze western krijgt een score van 72% en eindigt hiermee, samen met de Duitse misdaadfilm Victoria, op de eerste plaats. Viggo is voor Dana Linssen genoeg reden om Jauja de volle vijf sterren te geven. Het gezicht van Viggo is 'als een landschap, en als een spiegel, en een deur naar de mysterieuze andere dimensies die de film ons ook wil laten ervaren'. Belinda de Graaf van Trouw geeft Victoria de hoogste waardering: "Het is precies wat de Duitse cinema nodig had na Tom Tykwers Lola rennt en Fatih Akins Gegen die Wand; een film waar je hart een sprongetje van maakt."

Lees hier alle persquotes van Jauja. En hier van Victoria.

Trailer van Jauja

Een eervolle vermelding voor de komedie Trainwreck van Judd Apatow met comédienne Amy Schumer als een vrouw die niet in monogamie gelooft. De film krijgt slechts een procentje minder dan Jauja en Victoria en eindigt hierdoor net op de derde plaats. Volgens Klaas Kaptijn van Veronica Magazine is Amy dé reden om Trainwreck te gaan zien: "Ze is net als de hele film: sprankelend, scherp, schuin maar ¬vooral heel grappig."

Lees hier alle persquotes van Trainwreck.

Trailer van Trainwreck

Flop van de week
Terwijl drie films vechten om de toppositie, is er wel een duidelijke verliezer aan te wijzen. Het muzikale drama We Are Your Friends met Zac Efron als beginnende DJ moet het doen met 48 procent. Kevin Toma van De Volkskrant noemt de debuutfilm van Max Joseph 'te glad en te strak'. Eric le Duc geeft juist de schuld aan Zac Efron die 'vooral oogt als een emotieloze mooiboy die klungelig de knoppen en schuifjes van zijn dj-set beroert'.

Lees hier alle persquotes van We Are Your Friends.

Trailer van We Are Your Friends

Alle bioscooppremières van deze week
1. Jauja - 72%
-- Victoria - 72%
3. Trainwreck - 71%
4. Een dag in 't jaar - 63%
5. X + Y - 58%
6. Love - 56%
-- American Ultra - 56%
7. Carnotstraat 17 - 53%
8. Stoedjent - 52%
9. We Are Your Friends - 48%