Taron Egerton op ski's in trailer Eddie the EagleIn Eddie the Eagle trekt Taron Egerton (Kingsman: The Secret Service) z'n ski's aan om de Britten te vertegenwoordigen tijdens de Olympische Winterspelen van 1988. Deze onconventionele schansspringer wordt getraind door niemand minder Hugh Jackman. Bekijk de eerste trailer.

In deze komische biopic van regisseur Dexter Fletcher (Wild Bill) is te zien dat Eddie "The Eagle" Edwards in Calgary niet bepaald favoriet was voor een hoge notering. Allereerst had hij geen financiŽle ondersteuning en daarnaast was hij ook nog eens bijzonder slechtziend. Edwards - die twee keer laatste werd - wordt tot de dag van vandaag gezien als een heroÔsche mislukkeling.

Jackman speelt de rol van Chuck Berghorn, een ski-expert die het ondanks Eddie's underdogpositie toch wel in hem ziet zitten. Berghorns voormalige mentor wordt gespeeld door Christopher Walken.

Het scenario van Eddie the Eagle is afkomstig van Simon Kelton en Sean Macaulay. De film komt in Nederland uit op 28 april 2016.

Trailer van Eddie the Eagle

Liefhebber van sportgerelateerde films? Het biografische worsteldrama Foxcatcher is nu bij Film1 te zien