Featurette: Overlevingsdrang en vaderliefde in The RevenantAlejandro Iñárritu's waargebeurde avonturenfilm The Revenant vertelt over de onbreekbare wil van avonturier Hugh Glass (Leonardo DiCaprio). Check hier de featurette voor een kijkje achter de ijskoude schermen.

The Revenant speelt zich af aan het begin van de negentiende eeuw tijdens een bijzonder strenge winter, diep in de Amerikaanse wildernis. Avonturier Hugh Glass en zijn team ondernemen een heftige expeditie door de ongerepte natuur. Wanneer Glass wordt aangevallen door een beer laat zijn groep hem al snel voor dood achter. Het verraad van vertrouweling John Fitzgerald (Tom Hardy) doet Glass nog meer pijn dan zijn diepe wonden. Ondanks ondenkbare tegenslagen en de ijzingwekkende kou zet Glass de achtervolging in om wraak te nemen op Fitzgerald.

Featurette van The Revenant

DiCaprio werd al vier keer genomineerd voor een Oscar (voor What's Eating Gilbert Grape, The Aviator, Blood Diamond en The Wolf of Wall Street) maar mocht zijn nominaties nooit verzilverd zien. Critici durven nu al te zeggen dat zijn rol in The Revenant hem wederom een serieuze kans geeft op het felbegeerde beeldje.

The Revenant verschijnt op 28 januari 2016 in de Nederlandse bioscoop. Naast DiCaprio en Hardy zijn Domhnall Gleeson (Star Wars: The Force Awakens), Will Poulter (We're the Millers) en Lukas Haas (Inception) te zien in de ijzige avonturenfilm.

Kijk nu bij Film1 naar Alejandro Iñárritu's meest recente meesterwerk Birdman met Michael Keaton als uitgerangeerde superheldacteur

Film1 Promo van Birdman