DiCaprio ontvangt SAG Award Beste ActeurLeonardo Dicaprio kan die Oscar inmiddels ruiken; hij won afgelopen weekend de SAG Award voor Beste Acteur en de Screen Actors Guild Awards staan nou eenmaal te boek als een belangrijke graadmeter voor de Oscars. Lees verder voor de rest van de prijswinnaars.

De prijzen van het Amerikaanse acteursgilde werden afgelopen weekend voor de 22ste keer uitgereikt in Los Angeles. De cast van het journalistieke drama Spotlight ging naar huis met de prijs voor Beste Cast Ensemble. DiCaprio werd gelauwerd voor zijn rol in het ijzingwekkende The Revenant en Brie Larson ontving de SAG Award voor Beste Actrice voor Room.

Idris Elba viel buiten de boot tijdens de Golden Globes maar mocht nu wel twee prijzen in ontvangst nemen. De acteur mocht het podium op voor zijn bijrol in het indrukwekkende Beasts of No Nation en voor zijn hoofdrol in de serie Luther. Alicia Vikander won een SAG Award voor haar bijrol in The Danish Girl en de SAG Award voor Beste Stuntteam ging, terecht, naar Mad Max: Fury Road.

Ook vorig jaar bleken de SAG Awards weer een belangrijke 'voorspeller' voor de Oscars. Onder meer Eddie Redmayne, Julianne Moore, J.K. Simmons, Patricia Arquette en de film Birdman vielen zowel tijdens de SAG's als de Oscars in de prijzen.

Ook dit jaar kunnen Film1 abonnees The Oscars® Highlightshow zien. Maandag 29 februari om 20:30 uur, slechts twaalf uur na het live evenement in Los Angeles, zendt Film1 de highlights van de Academy Awards® show uit, reclamevrij en ondertiteld.