Trailer The Purge: Election Year belooft totale chaosDe opzet van de Purge-franchise is dat de Amerikaanse overheid de hoge criminaliteit wil tegengaan door één dag per jaar - van 7 uur 's avonds tot 7 uur 's ochtends - elke vorm van misdaad te gedogen. Dat betekent dus dat zelfs moord is toegestaan. In The Purge: Election Year probeert presidentskandidate Charlene Roan dit jaarlijkse bloedbad af te schaffen, iets wat haar duur kan komen te staan. Onderstaande trailer belooft nog veel meer chaos dan de eerste twee films.

Roan, gespeeld door Elizabeth Mitchell (Crossing Lines), heeft haar volledige campagne afgestemd op het afschaffen van de Purge. Voorstanders van de ietwat drastische zuiveringsmethode zien haar daarom als een bedreiging en bedenken een plan om de politica tijdens de Purge uit de weg te ruimen. Gelukkig voor Roan is Frank Grillo haar bodyguard. De acteur uit Captain America: The Winter Soldier en Homefront keert terug als Sergeant, het hoofdpersonage uit The Purge: Anarchy uit 2014.

Net als de eerste twee films staat The Purge: Election Year op naam van schrijver en regisseur James DeMonaco. De film komt in Nederland uit op 7 juli, dus misschien is het handig om alvast veiligheidsmaatregelen te nemen.

Trailer van The Purge: Election Year

Frank Grillo speelt ook in Captain America: The Winter Soldier, nu te zien bij Film1.

Film1 Promo van Captain America: The Winter Soldier