Colin Firth redigeert Jude Law in Genius trailerJe mag dan Ernest Hemingway of F. Scott Fitzgerald heten, ieder manuscript wordt geredigeerd door de uitgeverij. In het biografische drama Genius speelt Colin Firth de man aan wie deze delicate taak werd toevertrouwd. Bekijk de trailer, met naast Firth ook Jude Law en Nicole Kidman.

Firth speelt editor Max Perkins die in de jaren twintig van de vorige eeuw het werk van beroemde schrijvers onder zijn hoede had. Perkins kreeg echter een grote kluif aan de onhandelbare maar geniale auteur Thomas Wolfe (Law), die zoveel schreef dat het steeds moeilijker werd om hem in toom te houden. Genius richt zich op de artistieke strijd tussen beide heren.

Deze boekverfilming is het speelfilmdebuut van gevierd toneelregisseur Michael Grandage, die naast Firth, Law en Kidman tevens Guy Pearce, Laura Linney en Dominic West strikte voor de cast. Genius wordt deze zomer verwacht in de bioscopen.

Trailer van Genius

Bij Film1 laat Colin Firth zich van een heel andere kant zien in de actieknaller Kingsman: The Secret Service. Meer zin in een kunstzinnig drama la Genius? Kijk dan naar Big Eyes van Tim Burton.