Uitgelicht: The Hateful EightQuentin Tarantino heeft zijn liefde voor westerns nooit onder stoelen of banken gestoken en zijn nieuwste film The Hateful Eight is zijn grootste ode aan het genre ooit. Vanavond kijk je bij Het Beste van Film1 2016 naar de visionaire film mét originele muziek van de iconische componist Ennio Morricone. Lees hier vast alles over Tarantino's nieuwste meesterwerk.

Synopsis

Notoire premiejager John 'The Hangman' Ruth is in een postkoets onderweg naar het plaatsje Red Rock om zijn gevangene Daisy Domergue uit te leveren. Onderweg komen ze twee opmerkelijke vreemdelingen tegen die door de oprukkende sneeuwstorm dringend een lift nodig hebben. Net voordat de nietsontziende sneeuwdeken hen bereikt, komt het viertal aan bij Minnie's Haberdashery, een afgelegen herberg in de bergen. Eenmaal binnen treffen ze nog een aantal zonderlinge figuren: de Mexicaan Bob, de Britse Oswaldo Mobray, cowboy Joe Gage en de oude generaal Sanford Smithers. Terwijl de storm buiten voortraast lopen de spanningen tussen de acht hoog op en begint het er steeds meer op te lijken dat niet alle reizigers de ochtend zullen halen.Trivia

• The Hateful Eight was bijna niet gemaakt. Nog voor de opnames van start gingen, lekte het script uit op internet. Quentin Tarantino was zo ontdaan, dat hij het niet meer zag zitten om door te gaan. Maar de cast, met name Samuel L. Jackson, was zó enthousiast na een eerste table read dat ze hem toch konden overhalen de film te maken. Daarnaast vermoeden we dat hij op dat moment al zo ver in het proces zat met de filmstudio en andere verplichtingen dat een annulering erg verregaande consequenties met zich had meegebracht.

• Vermaarde componist Ennio Morricone is verantwoordelijk voor alle muziek in The Hateful Eight. De trotse Italiaan had initieel gezworen nooit meer met Quentin Tarantino te willen samenwerken omdat hij ontevreden was over hoe zijn muziek werd gebruikt in Tarantino's vorige hit, Django Unchained. Gelukkig kon de filmmaker hem toch overhalen. Ook voor Morricone was het een goede keuze: hij won een Oscar voor zijn muziek voor The Hateful Eight.

• De film speelt zich af tijdens een immense sneeuwstorm maar tijdens de opnames was het eigenlijk heerlijk weer. Zo goed zelfs, dat er een hiaat werd ingelast omdat de nepsneeuw smolt. Een deel van de cast deed voor de lol een 'sneeuwdans' om de sneeuwgoden te vragen om een paar witte vlokken, en warempel, een paar dagen later brak er een sneeuwstorm los.• Tijdens een scène vernielt John Ruth (Kurt Russell) een antieke Martin gitaar uit 1870. In het script stonden uiteraard instructies dat het instrument verwisseld moest worden voor een neppe. Deze informatie had Russell echter niet bereikt en hij sloeg de antieke gitaar kapot tot grote schrik van Jennifer Jason Leigh. Tarantino was blij met de oprechte reactie die hij op film had gevangen maar het museum dat de gitaar had uitgeleend heeft, terecht, besloten dit nooit meer te doen.

• Tarantino's grootste invloeden voor The Hateful Eight waren zijn eigen Reservoir Dogs en John Carpenters The Thing uit 1982. Sommige muziekstukken zijn zelfs ongebruikte stukken uit The Thing. De regisseur wilde het gevoel overbrengen dat hij had toen hij de klassieke horror voor het eerst zag.

Cast

Zoals altijd gebruikt Tarantino veel acteurs waar hij eerder mee werkte. Zo keren Samuel L. Jackson (Barely Lethal), Kurt Russell (Death Proof), Tim Roth (Selma), Michael Madsen (Reservoir Dogs), Zoë Bell (Death Proof) en Bruce Dern (Nebraska) terug voor de filmmaker. Nieuwe gezichten in The Hateful Eight zijn Jennifer Jason Leigh (Anomalisa), Demián Bichir (Dom Hemingway), Gene Jones (No Country for Old Men) en Channing Tatum (Magic Mike XXL).

The Hateful Eight is vanaf zaterdag 17 september te zien bij Film1 en vanaf dan ook te bekijken via interactieve tv, de website of de app, waar en wanneer je wilt

Film1 Promo van The Hateful Eight