Geen Oscarkansen voor Elle en TonioRegisseur Paul Verhoeven kreeg deze week zowel goed als slecht nieuws: in de categorie Beste Buitenlandse Film is Elle wel genomineerd voor een Golden Globe, maar zijn thriller staat helaas niet op de short list voor de Oscars. Ook de Nederlandse inzending Tonio ontbreekt op het lijstje van de Academy.

Internationale filmwebsites zoals Deadline en The Playlist spreken hun verbazing uit dat Elle door de Oscars over het hoofd wordt gezien. De thriller werd positief ontvangen op het filmfestival van Cannes en een Oscarnominatie was zo goed als zeker.

Nog wel in de race voor een Academy Award zijn Tanna uit Australië, Juste la fin du monde uit Canada, Land of Mine uit Denemarken, Toni Erdmann uit Duitsland, The Salesman uit Iran, Kongens Nei uit Noorwegen, Ray uit Rusland, Een man die Ove heet uit Zweden en Ma vie de courgette uit Zwitserland.

Op dinsdag 24 januari aanstaande worden de uiteindelijke Oscarnominaties bekendgemaakt. De uitreiking van de 89e Academy Awards vindt plaats op zondag 26 februari.

Trailer van Elle