Film1 start on demand tv-kanaal bij Ziggo4 zenders lineair, 1 on demand tv-kanaal
Vanaf 31 augustus stopt Film1 met Sundance en begin oktober gaat bij Ziggo een on demand tv-kanaal van start. Dit biedt een extra mogelijkheid om het interactieve aanbod van Film1 te bekijken, direct via kanaal 105. De nieuwe dienst komt op de plaats van Film1 Sundance, waarvan het aanbod zal worden verdeeld over onze vier lineaire zenders: Premiere, Family, Drama en Action.

Kate Marsh EVP Sony Pictures Television Europe, "Mensen willen de nieuwste, grootste blockbusters en de beste Nederlandse films zien. Wat verandert is het kijkgedrag van de consument. Zij willen steeds vaker on demand kijken, via tv, tablet of telefoon. Met de nieuwe zender komen onze kijkers al zappend in een Film1 omgeving waarin de titels op overzichtelijke en aantrekkelijke wijze worden getoond en trailers bekeken kunnen worden. Hierdoor wordt het op tv nog makkelijker en aantrekkelijker om je eigen kijkmoment te kiezen."

Waarom wordt een live zender vervangen voor een on demand-kanaal?
Het kijkgedrag verandert enorm en steeds vaker worden films on demand bekeken. Film1 speelt hierop in door het aantal mogelijkheden om on demand te kijken steeds verder uit te breiden. De focus van Film1 is om een breed publiek te bereiken met blockbusters en arthousehits, oftewel de beste films direct uit de bioscoop, waar en wanneer je wil.

Wat gebeurt er met de films en series die voorheen op Film1 Sundance werden uitgezonden?
De filmhuisfilms die normaliter op Film1 Sundance zouden worden vertoond, krijgen een plek op een van de vier overige kanalen van Film1 - Film1 Premiere, Film1 Drama, Film1 Family of Film1 Action. Daarnaast zullen deze films ook on demand beschikbaar zijn.

Heeft deze lancering gevolgen voor de abonnementsprijs?
Nee, dit heeft geen gevolgen voor de prijs van het abonnement op Film1. Met de toevoeging van het on demand-kanaal zal de service van Film1 verbeteren. Daarnaast zal het aantal aangeboden nieuwe films niet afnemen.

Zal het on demand tv-kanaal ook voor andere providers beschikbaar worden?
Het on demand tv-kanaal wordt gelanceerd bij Ziggo. Film1 hoopt deze dienst ook via andere providers aan te kunnen bieden, maar of zij dat ook gaan ondersteunen is momenteel nog niet bekend.

Ik ben niet aangesloten via Ziggo, kan ik het aanbod van Film1 nog steeds on demand bekijken?
Natuurlijk! Als je een Film1-abonnement hebt via een provider die onze on demand-dienst ondersteunt (zoals KPN, Telfort, Tele2, XS4ALL, T-Mobile, Online, Plinq, Fiber, Stipte en Sparql) kun je uiteraard nog steeds het aanbod on demand bekijken zoals je dat gewend bent: via het interactieve menu van je mediabox.

Krijgt Film1 Drama de positie van Film1 Sundance bij CanalDigitaal?
Ja. Vanwege een beperkte bandbreedte koos satelliet-provider CanalDigitaal ervoor om slechts vier van de huidige vijf kanalen door te geven. Wanneer Film1 Sundance eind augustus verdwijnt, zal deze positie vervangen worden door het nu nog ontbrekende Film1 Drama.