Oscarwinnaar Martin Landau overleden op 89-jarige leeftijdVeteraan Martin Landau, die in 1994 een Oscar kreeg voor zijn bijrol in Ed Wood, is zaterdagmiddag overleden op 89-jarige leeftijd. TMZ meldt dat de acteur na een kort ziekbed overleed in een ziekenhuis in Los Angeles.

Landau speelde zijn eerste grote filmrol tegenover Cary Grant in de thriller North by Northwest van Alfred Hitchcock uit 1959. In de jaren zestig verscheen hij in de televisieserie Mission: Impossible, naast onder anderen actrice Barbara Bain met wie hij 37 jaar getrouwd was en twee dochters kreeg.


Martin Landau naast Johnny Depp in Ed Wood

Martin Landau kreeg twee Oscarnominaties voor zijn bijrollen in Tucker: The Man and His Dream en Crimes and Misdemeanors alvorens het gouden beeldje daadwerkelijk te winnen met zijn rol van een uitgerangeerde horroracteur in de komedie Ed Wood van Tim Burton.

Bij Film1 is Martin Landau te zien in een van zijn laatste filmrollen: tegenover veteraan Christopher Plummer speelt hij een overlevende van de Holocaust in het drama Remember van Atom Egoyan.

Trailer van Remember