Red Dragon blijft Amerikanen boeien

De film 'Red Dragon' blijft het Amerikaanse publiek boeien. De film staat voor de tweede week op één in de Amerikaanse boxoffice. Op twee staat, ook net als vorige week, de romantische komedie 'Sweet Home Alabama'. Er zijn maar liefst vijf nieuwe binnenkomers in de lijst, waarvan 'Brown Sugar' op nummer drie het hoogst in de lijst staat. 'Brown Sugar' is een romantische komedie en wordt ook wel de Afro-Amerikaanse versie van 'When Harry met Sally' genoemd in Amerika.

Deze week gaat in Amerika de film 'Welcome to Collinwood' in première, die ondermeer werd geregisseerd door acteur George Clooney.
De vervelende crimineel Cosimo wordt vastgezet vanwege autodiefstal. Zijn tot levenslang veroordeelde celgenoot heeft een zogenaamde Bellini - dat is een eenvoudig plan voor de perfecte kraak. In de kluis van de plaatselijke lommerd schijnt een fortuin te liggen. Cosimo kan haast niet wachten om weer op vrije voeten te komen en vraagt zijn vriendin om iemand te vinden die zijn borg wil betalen. Zij stapt naar zijn beste vriend Toto. Toto stapt naar Basil. Basil stapt naar Leon. Leon stapt naar Riley. En allemaal stappen ze naar Pero. Ondertussen weet echter iedereen al van de Bellini en uiteindelijk besluiten ze dan maar om met z'n vijven de klus te gaan klaren.
Een andere film die vanaf deze week in de Amerikaanse bioscopen gaat draaien is 'The Ring'. Deze film is een remake van de Japanse hitfilm 'Ringu'. Een journaliste gaat op onderzoek uit wanneer iedereen die een mysterieuze videoband kijkt, overlijdt. Als een slachtoffer de band bekijkt, ontvangt hij een telefoontje dat hij nog maar een week te leven heeft. Een journaliste gaat op onderzoek uit, maar is zo dom om samen met haar zoontje ook de band te bekijken. Dan wordt het een race tegen de klok om binnen een week uit te vinden wat en wie de slachtoffers doodt...1.(-) Red Dragon 63.2 MD (week 2)
2.(2) Sweet Home Alabama 85 MD (week 3)
3.(-) Brown Sugar 11 MD (week 1)
4.(-) The Transporter 9.1 MD (week 1)
5.(4) My Big Fat Greek Wedding 158 MD ( week 7)
6.(2) The Tuxedo 37 MD (week 3)
7.(-) White Oleander 5.6 MD (week 1)
8.(-) Tuck Everlasting 5.5 MD (week 1)
9.(-) Knockaround Guys 5 MD (week 1)
10.(3) Barbershop 65.4 MD (week 5)