Horrorfilm 'The Ring' op 1 in VS

De horrorfilm 'The Ring' is deze week op één binnengekomen in de VS. Hiermee heeft de film een andere horrorfilm, 'Red Dragon', van de eerste plek verdreven. De low budget komedie 'My Big Fat Greek Wedding' staat nu al acht weken in de boxoffice. Reese Witherspoon staat met haar komedie 'Sweet Home Alabama' voor de derde week op nummer twee in de lijst.

'The Ring' is een remake van de Japanse hitfilm 'Ringu'. Een journaliste gaat op onderzoek uit wanneer iedereen die een mysterieuze videoband kijkt, overlijdt. Als een slachtoffer de band bekijkt, ontvangt hij een telefoontje dat hij nog maar een week te leven heeft. Een journaliste bespeurt een interessant verhaal, maar is zo dom om samen met haar zoontje ook de band te bekijken. Dan wordt het een race tegen de klok om binnen een week uit te vinden wat en wie de slachtoffers doodt...Een andere film die nieuw in de lijst staat, is de thriller 'Abandon'. Catherine Burke (gespeeld door Katie Holmes, bekend van 'Dawson's Creek') is een ijverige studente die onder druk staat door haar zware studie. Haar leven wordt op z'n kop gezet als een detective de zaak opent van haar vriendje, die twee jaar geleden spoorloos verdween. De detective doet heftige ontdekkingen en Catherine wordt zonder dat ze het eigenlijk wil, weer haar nare verleden in gezogen..Als de Amerikanen nog meer willen griezelen kunnen ze vanaf deze week hun hart ophalen bij de film 'Ghost Ship'. Een passagiersschip dat al sinds 1953 spoorloos was verdwenen, wordt plotseling drijvende in de zee ontdekt. Wanneer er mensen aan boord de boel gaan inspecteren barst het horrorgeweld los.
Volgens kenners zou actrice Selma Hayek met haar rol in 'Frida' wel eens de eerste Latino-actrice kunnen zijn die een Oscar krijgt voor beste actrice. In 'Frida', die ook vanaf deze week gaat draaien in Amerika, speelt Selma de rol van de kunstenares Frida Kahlo, wiens leven in deze film wordt geportretteerd, waarbij vooral de nadruk ligt op haar wilde affaire met Diego Rivera.

1.(-) The Ring 15 MD (week 1)
2.(2) Sweet Home Alabama 98.5 MD (week 4)
3.(1) Red Dragon 77.8 MD (week 3)
4.(5) My Big Fat Greek Wedding 169 MD (week 8)
5.(3) Brown Sugar 18.6 MD ( week 2)
6.(-) Abandon 5.3 MD (week 1)
7.(4) The Transporter 17.1 MD (week 2)
8.(6) The Tuxedo 43.1 MD (week 4)
9.(-) Jonah: A VeggieTales Movie 16.2 MD (week 1)
10.(8) Tuck Everlasting 10.6 MD (week 2)