Boxoffice VS al in kerstsfeer

De Amerikanen zijn al helemaal klaar voor de kerst. En hoe kun je nou beter in de stemming komen dan lekker naar een echte kerstfilm te gaan. 'Santa Clause 2' is deze week dan ook de bestbezochte film in Amerika. In deze komedie neemt Tim Allen weer de rol van kerstman Scott Calvin op zich. Scott is nu al acht jaar kerstman en iedereen vindt dat hij de beste ooit is. Maar dan ontdekt hij dat zijn bloedeigen zoon Charlie op de lijst staat van stoute jongens. Hij besluit thuis orde op zaken te gaan stellen en laat zijn vervanger de zaken tijdelijk waarnemen. Deze vervanger maakt er echter een potje van, waardoor het kerstfeest verloren dreigt te gaan. Scott moet snel terugkomen als kerstman en redden wat er te redden valt..
De actiekomedie 'I Spy' met Eddie Murphy en Owen Wilson in de hoofdrollen is nieuw binnengekomen op drie. 'My Big Fat Greek Wedding' staat nu maar liefst 10 weken in de lijst. Een enorme prestatie als je bedenkt dat de film maar een relatief klein budget had en is opgenomen met vrij onbekende acteurs.

In de VS gaat deze week de film 8 Mile' in première, met rapper Eminem in de hoofdrol. De film is gebaseerd op zijn roerige leven en vertelt het verhaal van een jongen die opgroeit tussen de 'white trash', maar droomt van een carrière als muzikant. De moeder in het verhaal wordt gespeeld door Kim Basinger en de geruchten gingen te ronde dat Eminem en Kim het ook buiten de set érg goed met elkaar konden vinden.
Ook gaat de film-noir 'Femme Fatale' in première, die in Nederland al weer een tijdje uit de bioscopen is.
Als laatste gaat het drama 'Far From Heaven' draaien. Julianne Moore speelt hierin een huisvrouw die in de jaren 50 alles heeft wat een vrouw zich in die tijd kan wensen: gezonde kids, leuke man en sociale zekerheid. Haar leven verandert echter dramatisch als ze haar man op een dag in bed betrapt met een andere man. Terwijl ze over de klap heen probeert te komen en haar huwelijk probeert te redden, sluit ze een controversiële vriendschap met hun zwarte tuinman.
1.(-) The Santa Clause 2 29 MD (week 1)
2.(2) The Ring 64.5 MD (week 3)
3.(-) I Spy 12.7 MD (week 1)
4.(1) Jackass: The Movie 42.1 MD (week 2)
5.(3) Ghost Ship 21.3 MD ( week 2)
6.(4) My Big Fat Greek Wedding 185.4 MD (week 10)
7.(4) Sweet Home Alabama 113.4 MD (week 6)
8.(7) Punch-Drunk-Love 10.8 MD (week 2)
9.(6) Red Dragon 89 MD (week 5)
10.(10) Brown Sugar 24.5 MD (week 4)