Eminem op één in VS

Eminem is deze week op één binnengekomen in Amerika met zijn semi-autobiografische film '8 Mile'. Eminem speelt in '8 Mile' de rol van de jonge rapper Johnny Smith, die droomt van een carrière als muzikant. Hij is opgegroeid in een echte white trash-buurt en weet dat het bijna onmogelijk is om als blanke jongen een ster te worden in de hiphopwereld. Naast Eminem speelt ook Kim Basinger een hoofdrol in de film, die overwegend positieve kritieken kreeg van de pers. De enige andere nieuwe film in de lijst is 'Femme Fatale', met Antonio Banderas en Rebecca Romijn-Stamos.

Deze week gaat in Amerika 'Harry Potter and the Chamber of Secrets' al in première. In Nederland moeten we nog even wachten tot 21 november. Maar de film is het wachten dubbel en dwars waard, want volgens de eerste berichten is hij nog mooier, spannender en beter dan deel één! Harry keert na weer een afschuwelijke zomervakantie terug op Zweinstein. Daar vinden echter mysterieuze aanvallen plaats...Harry raakt al snel betrokken bij de zaak en gaat op onderzoek uit.
Ook gaat in de VS weer eens een Steven Seagal-film draaien: 'Lockdown', waarin hij onder meer samenwerkt met rapper Ja Rule. De Aziatische film 'The Way Home' heeft in het land van herkomst -Noord-Korea- meer bezoekers getrokken dan 'Lord of the Rings'. En dat is een uitzonderlijke prestatie voor een film vol met onervaren medewerkers. Maar of de film in Amerika ook een groot succes zal worden...
In Mexico heeft de film 'The Crime of Father Amaro' al heel wat beroering teweeg gebracht én bezoekersrecords gebroken. De film vertelt het verhaal van een jonge priester (Gael Garcia Bernal), die een vrouw zwanger maakt. Het nieuws wordt bekend in het kleine plattelandsdorpje en wordt uiteindelijk een landelijk schandaal. Gael Garcia Bernal heeft met 'The Crime of Father Amaro' inmiddels de status van een heuse ster bereikt in Mexico. Eerder oogstte hij veel succes met het kassucces 'Y Tu Mama Tambien'.


1.(-) 8 Mile 54.4 MD (week 1)
2.(1) The Santa Clause 2 60.1 MD (week 2)
3.(2) The Ring 86.1 MD (week 4)
4.(3) I Spy 24.6 MD (week 2)
5.(4) Jackass: The Movie 53.3 MD ( week 3)
6.(6) My Big Fat Greek Wedding 192MD (week 11)
7.(7) Sweet Home Alabama 118 MD (week 7)
8.(5) Ghost Ship 26.1 MD (week 3)
9.(-) Femme Fatale 3.4 MD (week 1)
10.(8) Punch-Drunk-Love 24.5 MD (week 3)