25 grootste Oscarkanshebbers van 2014

Het Oscarseizoen is geopend! Op donderdag 16 januari 2014 worden de nominaties van de belangrijkste filmprijzen bekendgemaakt. Welke films maken de meeste kans op de felbegeerde beeldjes? Film1 zet de 25 grootste Oscarkanshebbers van 2014 op een rij!
The Hobbit: The Desolation of Smaug

25. The Hobbit: The Desolation of Smaug

In een notendop: Het tweede deel van de Hobbit-trilogie, opnieuw van de makers van de Lord of the Rings-trilogie.
Waarom wel? Regisseur Peter Jackson en zijn team vervolgen hun reis door Middle Earth; een expeditie die hen geen windeieren heeft gelegd. Naast ettelijke miljarden dollars viel The Lord of the Rings-films een karrenvracht aan Oscars ten deel. Het laatste deel The Return of the King won zelfs een recordaantal van elf beeldjes, waaronder voor Beste Regie en Beste Film. The Hobbit: The Unexpected Journey, het eerste deel van de nieuwe prequel-trilogie, kreeg ook drie Oscarnominaties.
Waarom niet? De Academy was duidelijk laaiend enthousiast over de Lord of the Rings-films, maar reageerde - net als de rest van de wereld - ietwat gereserveerd op The Hobbit: An Unexpected Journey. De drie Oscarnominaties voor het vorige Hobbit avontuur waren enkel in de technische categorieŽn. Tenzij dit middenstuk iedereen daadwerkelijk verrast en het hoge niveau van de vorige trilogie behaalt, hoeven Jackson & co. geen upgrade te verwachten.
Maakt kans in de categorieŽn: Beste Art Direction, Beste Geluid, Beste Geluidsmontage, Beste Kostuums, Beste Make-Up, Beste Visuele Effecten

The Hobbit: The Desolation of Smaug draait vanaf 11 december in de bioscoop.

Volgende »

Nummer 25 van 25