25 grootste Oscarkanshebbers van 2015

Het Oscarseizoen is geopend! Op donderdag 15 januari 2015 worden de nominaties van de belangrijkste filmprijzen bekendgemaakt. Welke films maken de meeste kans op de felbegeerde beeldjes? Film1 zet de 25 grootste Oscarkanshebbers van 2015 op een rij!
The Grand Budapest Hotel

25. The Grand Budapest Hotel

In een notendop: Hypergestileerde tragikomedie van Wes Anderson over de avonturen van een conciërge en een piccolo aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog.
Waarom wel? Anderson leverde wederom een spitsvondige film af die zijn eigenzinnige signatuur draagt. De historische setting van 'The Grand Budapest Hotel' stelde hem in de gelegenheid om nog meer dan ooit tevoren uit te pakken met oogverblindende decors en kostuums. Op het filmfestival van Berlijn kreeg Anderson de Grote Juryprijs en jubelende kritieken. Kort daarop bleek deze ensemblefilm vol bekroonde acteurs ook de grootste commerciële hit uit zijn carrière.
Waarom niet? In het verleden scoorde Wes Anderson enkele Oscarnominaties, onder meer voor de scripts van 'The Royal Tenenbaums' en 'Moonrise Kingdom', maar de Academy heeft zijn werk nooit écht omarmd. Zijn stijl moet je namelijk net liggen, en dat is lang niet bij iedereen het geval...
Maakt kans in de categorieën: Beste Originele Scenario, Beste Kostuums, Beste Productiedesign

'The Grand Budapest Hotel' is vanaf zaterdag 10 januari te zien op Film1.

Volgende »

Nummer 25 van 25