Air Force One

Air Force One (1997)

Film1
6.9 / 10
88
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie
Regie: Wolfgang Petersen
Cast: Harrison Ford, Gary Oldman, meer »
Lengte: 124 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels, Russisch

Actiefilm met Harrison Ford als de president van Amerika die samen met zijn familie gegijzeld wordt in zijn privé vliegtuig

Aan het boord van het zwaarst bewaakte vliegtuig ter wereld - het presidentiële toestel - is de president van de Verenigde Staten (Harrison Ford) samen met zijn vrouw, dochter en een legertje top-ambtenaren op weg naar huis. Ze zijn nog maar net opgestegen of het vliegtuig wordt gekaapt door radicale communisten onder leiding van de medogenloze terrorist Korshunov (Gary Oldman). Als de gevangen genomen dictator van zijn land niet vrijgelaten wordt, zal Korshunov de passagiers een voor een vermoorden. De best beveiligde man ter wereld moet nu zelf de verantwoordelijkheid nemen voor de veiligheid van iedereen aan boord én voor de toekomst van de vrije wereld. Er staat veel op het spel in deze zinderende actiefilm in de lucht.

Na 'Das Boot' en 'The Neverending Story' maakte de Duitse regisseur Wolfgang Petersen de overstap naar Hollywood. Daar maakt hij deze actiefilm en later ook 'Troy' en 'The Perfect Storm'.