Aliens

Aliens (1986)

Film1
7.8 / 10
185
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie, Horror, Sciencefiction, Thriller
Regie: James Cameron
Cast: Sigourney Weaver, Michael Biehn, meer »
Lengte: 137 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

James Camerons spectaculaire vervolg op de scifi-horrorfilm Alien, waarin Ripley een team mariniers vergezelt om af te rekenen met haar nachtmerrie

Na haar ontsnapping uit de Nostromo zweeft Ripley 57 jaar in comateuze toestand door de ruimte. Ze komt erachter dat planeet LV-426 tijdens haar slaap is gekoloniseerd. Omdat de kolonisten in de twintig jaar dat zij op de planeet leven, geen buitenaardse wezens zijn tegengekomen, worden de waarschuwingen van Ripley voor de bloeddorstige aliens ernstig in twijfel getrokken. Maar dan raakt de communicatie plots verbroken. Ripley vergezelt een team mariniers die naar de kolonie afreizen om de aanwezigheid van aliens te onderzoeken.

Een vervolgfilm maken is altijd een lastige opgave, maar met Aliens leverde regisseur James Cameron een van de beste sequels ooit af. Alien uit 1979 was een beklemmende sciencefiction-horrorfilm rondom één gevaarlijk monster. Voor deel twee voegde Cameron er een hele kolonie monsters aan toe, en stuurde er een groep tot de tanden bewapende mariniers op af. Na Aliens zou Camerons carrière nog groter worden met Terminator 2 (het vervolg op zijn eigen film) en uiteraard Titanic en Avatar.