The Alamo

The Alamo (2004)

Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie, Avontuur, Drama
Regie: John Lee Hancock
Cast: Jason Patric, Billy Bob Thornton, meer »
Lengte: 137 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels, Spaans

Oorlogsfilm over de slag om The Alamo, een fort dat in 1836 verdedigd werd door een klein Texaans leger tegen een overmacht van Mexicaanse soldaten

In het begin van de 19e eeuw was Texas nog in handen van de Mexicaanse dictator generaal Santa Anna. Nadat de Texanen de stad San Antonio hadden veroverd, zet de generaal begin 1836 de tegenaanval in, om het verzet voor een onafhankelijk Texas voor eens en voor altijd de kop in te drukken. Een vrijwilligersleger van zo'n 200 mannen verschanst zich in het fort The Alamo - een verlaten missie. Onder hen de beroemde David Crockett (Billy Bob Thornton), kolonel William Travis en James Bowie. Gedurende twee weken verdedigen de mannen The Alamo tegen een overmacht van 2000 Mexicaanse soldaten en weten ze geschiedenis te schrijven in hun strijd voor onafhankelijkheid van Texas.

De oorlogsfilm 'The Alamo' vertelt het waargebeurde verhaal van de slag in 1836, waarbij een kleine 200 Texanen sneuvelden tegenover zo'n 1600 Mexicaanse soldaten. De cast is sterk bezet met acteurs als Billy Bob Thornton als Davy Crockett en Jason Patric als James Bowie. Dennis Quaid is te zien als generaal Sam Houston, die na The Alamo het Mexicaanse leger wist te verslaan bij San Jacinto en Texas tot onafhankelijke staat van Amerika maakte. 'The Alamo' werd geregisseerd door John Lee Hancock, die in 2002 al eerder met Dennis Quaid samenwerkte in 'The Rookie'.