The Adventures of Robin Hood

The Adventures of Robin Hood (1938)

IMDb
8 / 10 30132
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Avontuur
Lengte: 102 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal:

De legendarische versie met Errol Flynn als Robin Hood, de charmante vrijheidstrijder die steelt van de rijken om de armen te helpen is nu op DVD

Terwijl Koning Richard in het buitenland gevangen zit, wordt Engeland geregeerd door de tirannieke Prins John en zijn gevaarlijke helper en Guy of Gisbourne. De arme Saksische bevolking heeft het zwaar, maar gelukkig zijn daar de vrijheidsstrijders onder leiding van Robin Hood. In de bossen van Sherwood stelen ze van de rijken om de armen te helpen. Jonkvrouw Marian is eerst van mening dat Robin maar een ordinaire dief is, maar al snel valt ze voor zijn charmes en realiseert ze zich dat de rebellen het beste voor hebben met Engeland.

Er zijn verschillende versies van Robin Hood op het witte doek verschenen, maar de meest legendarische is die uit 1938 met Errol Flynn in de hoofdrol. Het was voor die tijd een riskant project voor filmstudio Warner Bros, die de productie liet draaien in voor die tijd peperdure kleurenfilm. Een onvervalste avonturenfilm uit het Klassieke Hollywood, die nu op dubbel-disc DVD is verschenen.