Hero

Hero (2002)

Film1
7.9 / 10
89
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie, Drama, Romantiek
Regie: Yimou Zhang
Cast: Jet Li, Maggie Cheung, meer »
Lengte: 99 minuten
Land: Hong Kong, China, Verenigde Staten
Taal: Mandarijn

Een naamloze krijger (Jet Li) uit het oude China weet voor de koning van Qin drie gevaarlijke huurmoordenaars te verslaan

Het oude China. Het land is verdeeld in zeven koninkrijken die alle de macht willen hebben. Het koninkrijk Qin is echter het sterkste en maakt de meeste kans om over heel China te regeren. Vanwege deze bedreiging heeft de koning van Qin een hoop vijanden. Hij vreest het meeste voor drie huurmoordenaars - Broken Sword, Sky en Flying Snow - en hij looft een grote prijs uit aan degene die deze drie weet te verslaan. Tien jaar lang weet niemand deze prijs te bemachtigen, totdat op een dag de Naamloze (Jet Li) het paleis binnenkomt met de wapens van de huurmoordenaars en hij vertelt hoe hij ze alledrie heeft verslagen.

De Chinese martial arts film 'Hero' is geregisseerd door Zhang Yimou, die bekend werd met art-house films als 'Raise the Red Lantern' en 'The Story of Qiu Ju'. De mysterieuze hoofdpersoon krijgt gestalte dankzij de internationale ster Jet Li ('Kiss of the Dragon', 'Romeo Must Die'). Zijn tegenspelers zijn Tony Leung en Maggie Cheung ('In the Mood for Love') en Zhang Ziyi ('Crouching Tiger, Hidden Dragon'). 'Hero' werd genomineerd voor een Oscar en een Golden Globe in de categorie Beste Buitenlandstalige film. Ook in zijn thuisland werd hij veertien keer genomineerd en ontving maar liefst zeven prijzen.