7 Days to Live

7 Days to Live (2000)

IMDb
5.2 / 10 1579
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Horror, Thriller
Regie: Sebastian Niemann
Cast: Amanda Plummer, Sean Pertwee, meer »
Lengte: 96 minuten
Land: Duitsland
Taal: Engels

Duitse horrorfilm over een echtpaar dat in alle rust over het verlies van hun kind probeert heen te komen, maar dan achtervolgt wordt door de dood.

Als de dertigers Ellen (Amanda Plummer) en Martin Shaw (Sean Pertwee) de kans krijgen om hun intrek te nemen in een riant buitenhuis op het Engelse platteland zijn ze dolgelukkig. Het biedt Martin de kans om over zijn 'writers-block' heen te komen en het echtpaar om na de tragische dood van hun zoon een nieuw bestaan op te bouwen. Hun leven lijkt een paradijs totdat Ellen angstige dromen krijgt over haar eigen dood, het lijkt wel of het mysterieuze huis kwade invloed op haar leven heeft. Ook ontvangt Ellen mysterieuze tekens waaruit blijkt hoe lang ze nog te leven heeft (vandaar de titel...).

'7 Days to Live' was recentelijk te zien op de 18e editie van het 'Festival van de Fantastische Film' en kreeg daar de matige publiekswaardering van 2.00 op de schaal van 1-5. Niet dat de mening van de die-hard horrorspecialisten voor iedereen een goede graadmeter is, maar het is toch een aardige indicatie van de kwaliteit van deze Engels gesproken Duitse horrorfilm, de eerste lange speelfilm van de Duitser Sebastian Nieman. • Pers -  

  Voortdurend leentjebuur spelen

  7 days to live getuigt van een oprechte liefde voor horrorfilms, maar op originaliteit of talent valt regisseur Niemann niet te betrappen.

  Bart van der Put - Het Parool
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 7 juni 2001
  Distributeur: Moonlight Films
  Bezoekers: 24.814
  Alternatieve titel: Du Lebst Noch 7 Tage, Seven Days to Live