21 Grams

21 Grams (2003)

Film1
7.8 / 10
75
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama, Thriller
Regie: Alejandro González Iñárritu
Cast: Sean Penn, Benicio Del Toro, meer »
Lengte: 124 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Krachtig drama met Sean Penn, Naomi Watts en Benicio Del Toro, over drie levenslijnen die door een verschrikkelijk ongeluk samenkomen

Paul (Sean Penn) is een wiskundige met een ernstige hartaandoening die wacht op een orgaandonor. Christina (Naomi Watts) was vroeger een feestbeest met een neus voor verboden middelen, maar is nu gelukkig getrouwd en moeder van twee dochters. Jack (Benicio Del Toro) is een ex-crimineel en ex-alcoholicus die de Heer heeft gevonden en nu worstelt om zijn gezin te onderhouden. Door een tragisch ongeluk waarbij de echtgenoot en de dochters van Christina om het leven komen, worden de levens van deze drie personen overhoop gegooid en wordt hun lot met dat van elkander verbonden.

Het krachtige drama '21 Grams' gooide hoge ogen op het Film Festival van Venetië. Zowel Sean Penn als Naomi Watts ('Mulholland Drive', 'The Ring') werden daar bekroond voor hun acteerprestatie. De derde hoofdrol wordt gespeeld door Benicio Del Toro ('Traffic'). '21 Grams' werd geregisseerd door Alejandro González Iñárritu, bekend van zijn spetterende debuut 'Amores Perros'.