The Day After Tomorrow

The Day After Tomorrow (2004)

Film1
7.8 / 10
763
Pers
70% 1
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie, Drama, Sciencefiction, Thriller
Regie: Roland Emmerich
Cast: Dennis Quaid, Jake Gyllenhaal, meer »
Lengte: 124 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels, Frans, Japans

Actiefilm van Roland 'Independence Day' Emmerich waarin Amerika wordt getroffen door de grootste natuurramp die de moderne wereld ooit is overkomen

Klimatoloog Jack Hall voorspelde de komst van een nieuwe ijstijd, maar had nooit gedacht dat hij die zelf nog zou meemaken. Door een plotse hevige verschuiving binnen de globale weerspatronen, veroorzaakt door het broeikaseffect, krijgt de hele aarde te maken met overstromingen, helse hagelbuien, wervelwinden en extreme temperaturen. Jacks zoon Sam was in New York toen de stad werd geteisterd door de heftigste storm en de grootste vloedgolf ooit: het begin van de nieuwe ijstijd. Jack zet alles op alles om zijn zoon te redden.

Na het mega-succes dat Roland Emmerich had met 'Independence Day', en in iets mindere mate 'Godzilla', bleef het een tijdje stil rond de regisseur. Vier jaar na 'The Patriot' met Mel Gibson, kwam hij terug met deze groots opgezette rampenfilm boordevol CGI en special effects. 'The Day After Tomorrow' speelt in op de angst die onder de mensheid leeft ten opzichte van de heftige klimaatsveranderingen en verbeeldt zowaar de komst van een nieuwe ijstijd. De rol van professor Jack Hall wordt gespeeld door Dennis Quaid en Jake Gyllenhaal ('Donnie Darko') speelt zijn zoon Sam.