25 Watts

25 Watts (2001)

IMDb
7.1 / 10 1077
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama, Tragikomedie, Wereldcinema
Regie: Juan Pablo Rebella, Pablo Stoll
Cast: Daniel Hendler, Jorge Temponi, meer »
Lengte: 92 minuten
Land: Uruguay
Taal: Spaans

Low budget film over een groep jongeren in Montevideo die een dag lang over straat lopen. De film won de hoofdprijs op het filmfestival van Rotterdam.

Op een vroege zaterdagmorgen dwalen drie vrienden, Leche, Javi en Seba door de straten van Montevideo. Ze drinken bier, roken wat en praten veel, voornamelijk over meisjes en vrouwen. De rest van de dag doen ze er alles aan om zich niet te vervelen. Dit doen ze voornamelijk door op straat gesprekken aan te gaan. Zo komen ze een parano´de postbode tegen, een vreemde baas van een videotheek en andere grappige, licht-gestoorde typen.

25 Watts is de eerste film van regisseurs Pablo Stoll en Juan Pablo Rebella. Ze zijn twee jonge filmregisseurs uit Uruguay en schoten hun film in zwart-wit en op 16 mm. De film werd later opgeblazen naar een beter bioscoopformaat, 35 mm. De film won op het filmfestival van Rotterdam 2001 zowel de Tiger Award als de Moviezone Award. Ook op het filmfestival van Buenos Aires film de film in de prijzen. • Pers -  

  Aanstekelijke en geestige anekdotes.

  Rebella en Stolls tonen zich originele filmmakers, van wie te hopen is dat ze hun achtergrond trouw blijven en niet worden opgeslokt door de Amerikaanse filmindustrie.

  Mark Moorman - Het Parool

  Consistent stijlvast geheel.

  Er gebeurt bijna niets in 25 Watts, maar het gebeurt wel stijlvol en met ontwapenende humor.

  Andre Waardenburg - NRC Handelsblad
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 2 augustus 2001
  Distributeur: Nederlands Film Museum Distributie
  Bezoekers: 5.364