11:14

11:14 (2003)

Film1
7.5 / 10
22
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Horror, Komedie, Thriller
Regie: Greg Marcks
Cast: Hilary Swank, Rachael Leigh Cook, meer »
Lengte: 85 minuten
Land: Verenigde Staten, Canada
Taal: Engels

Op een avond gebeuren er mysterieuze dingen in het stadje Middleton en allemaal precies om 11:14 uur...

Een jonge knaap die duidelijk te diep in het glaasje heeft gekeken, rijdt 's avonds door het rustieke Amerikaanse stadje Middleton naar huis. Dan een harde klap - de auto wordt door iets geraakt. De klok op het dashboard wijst aan dat het 11:14 uur is. Tegelijkertijd gebeuren er in Middleton meer dingen op precies datzelfde moment. Vier dingen, om precies te zijn en ze kunnen geen van alle het daglicht verdragen. Er is de avondwinkelbediende (Swank), die ten koste van alles haar bedreigde baan wil behouden. De uitzonderlijk opstandige en tamelijk ranzige tiener Cheri (Leigh Cooke) zet ondertussen het hele dorp op stelten. En een keurige dorpeling (Swayze) geeft een volledig eigen invulling van het begrip 'overbezorgde vader'.

De 27-jarige regisseur Greg Marcks, vers afgestudeerd aan de filmschool van Florida, maakte met '11:14' een in Amerika en Canada bejubelde debuutfilm, die ook in het vakblad Variety op veel bijval kon rekenen en vanwege de combinatie van horror en vileine humor met scream werd vergeleken. '11:14' vertelt vijf verschillende verhalen, waarin thema's als bedrog, extreem vandalisme, seks, het noodlot en stugge dorpsmentaliteit met inktzwarte humor en horror worden overgoten. • Pers -  

  Knappe galgenhumor

  "Greg Marcks oogstte veel lof in het internationale festivalcircuit, maar een fatsoenlijke Amerikaanse uitbreng laat al anderhalf jaar op zich wachten. In Hollywood staart men zich intussen collectief blind op het eigen formulewerk. Sufkoppen."

  Bart van der Put - Het Parool
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 20 januari 2005
  Film1 première: Vrijdag 24 februari 2006
  Distributeur: Moonlight Films
  Bezoekers: 7.737