King of the Ants

King of the Ants (2003)

IMDb
6.3 / 10 2893
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Horror, Misdaad
Regie: Stuart Gordon
Cast: Chris McKenna, meer »
Lengte: 102 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal:

Ultra-realistische horror waarin de droom van een huisschilder uitkomt wanneer hij een man mag bespioneren die hij echter uiteindelijk moet vermoorden

Sean Crawley is huisschilder in Los Angeles en droomt ervan ooit zijn geld te kunnen verdienen als spion. Zijn wens wordt vervuld wanneer de louche Ray Matthews (Baldwin) hem vraagt om een man te volgen. Sean stemt in, zonder op de hoogte te zijn van het waarom van de klus. Enkele dagen later wordt hem gevraagd de man te vermoorden, voor een flinke som geld. Op een verre van zachtzinnige wijze berooft Sean de onbekende van het leven, maar de uitbetaling laat op zich wachten. In plaats van over de brug te komen, besluit zijn opdrachtgever Sean er zodanig van langs te geven, dat hij zich achteraf niets zal kunnen herinneren van wat er gebeurd is. Maar de spionerende schilder laat zich er niet zo makkelijk onder krijgen.

Stuart Gordon baseerde zijn film op Charlie Higsons gelijknamige misdaadverhaal. Hoewel dit een geheel ander genre is, komen aspecten uit zijn vroegere werk duidelijk naar voren. In een droomsequentie doemt een onbeschrijflijk creatuur op en ook het casten van B-film koningin Kari Wuhrer getuigt van enige ironie en in een eerdere film van Gordon, 'Spacetruckers', dook George 'Cheers' Wendt ook al op. In 'King of the Ants' maakt hij een uitstapje naar ultrarealistische horror. Gordon richt zich ditmaal op de gruweldaden van de mens zelf, in het bijzonder die van zijn gefrustreerde hoofdpersoon Sean, een rol van Chris McKenna.