Yamakasi

Yamakasi (2001)

Film1
8.4 / 10
12
IMDb
5.9 / 10 6784
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama, Misdaad
Regie: Ariel Zeitoun
Cast: ChÔu Belle Dinh, Williams Belle, meer »
Lengte: 89 minuten
Land: Frankrijk
Taal: Frans

De groep Yamakasi zet zich in voor de gezondheid van een jongen die zich door de groep liet inspireren en zich daardoor behoorlijk heeft verwond.

Wie denkt dat op de daken van hoge gebouwen alleen maar duiven alles onder zitten te poepen heeft het mooi mis. Op de daken van de torenhoge gebouwen in Parijs, houdt een groep jongens zich bezig met het springen van dak naar dak. Ze noemen zichzelf de Yamakasi en zijn verslaafd aan deze levensgevaarlijke 'sport'. De groep is uitermate populair onder de Franse jeugd. Als een kleine jongen, ge´nspireerd door de groep, een boom beklimt en daarbij ernstig verwond raakt voelen de leden van Yamakazi zich schuldig. Om de operatiekosten te betalen besluiten zij op zeven verschillende plaatsen naar geld te zoeken.

'Yamakasi' is een actiefilm geschreven door Luc Besson die al heel wat grote films op zijn naam heeft staan zoals 'Leon', 'The Fifth Element' en 'Taxi'. De film is geregisseerd door Ariel Zeitoun. De titel van de film is gebaseerd op de levensgevaarlijke sport Yamakasi. • Pers -  

  Subtiel is anders.

  Het flauwe plotje is de aanleiding voor een aantal vaardig gefilmde inbreeksessies, waarbij veel gebuiteld wordt.

  Mark Moorman - Het Parool

  Zeldzame Europese popcornfilm

  Wie zoekt naar verhalen, films en amusement gesitueerd aan de nieuwe urbane frontier, gericht op jonge migranten, kan in Yamakasi zien dat het mogelijk is zonder bevoogdend toontje of de geur van vormingstoneel.

  Hans Beerekamp - NRC Handelsblad
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 2 augustus 2001
  Distributeur: A-film Distribution
  Bezoekers: 1.076
  Alternatieve titel: Yamakasi - Les Samoura´s Des Temps Modernes