13 Going On 30

13 Going On 30 (2004)

Film1
7.7 / 10
111
IMDb
6 / 10 82555
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Komedie, Romantiek
Regie: Gary Winick
Cast: Jennifer Garner, Mark Ruffalo, meer »
Lengte: 98 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Romantische komedie waarin de wens van een 13-jarig meisje uitkomt wanneer ze in één nacht verandert in een 30 jarige vrouw (Jennifer Garner)

Nadat Jenna een blauwtje heeft gelopen bij de populairste jongen van haar school, wil ze een nieuw leven. Op haar dertiende verjaardag heeft ze maar één wens: knap en populair zijn! Haar wens komt uit, alleen is het plotseling zeventien jaar later en zit Jenna (Jennifer Garner) als dertienjarige in het lichaam van haar prachtige en succesvolle dertigjarige zelf. Jenna gaat op zoek naar de mensen die ze kende uit haar jeugd ten einde haar leven in te vullen. Zo komt ze terecht bij haar jeugdvriend Matt, met wie ze kennelijk het contact heeft verloren. Ze beginnen veel met elkaar op te trekken. Er is één probleem: Matt staat op het punt te gaan trouwen.

'13 going on 30' is een doorsnee romantische komedie, waarin het meisje erachter komt dat haar droomwens misschien toch niet zo ideaal is als ze altijd dacht. Jennifer Garner is een van de meest recente sterren die van schijnbaar uit het niets naar de top is gepromoveerd. Na bijrolletjes in films als 'Dude Where's My Car?' en 'Pearl Harbor' brak ze door met de tv-serie 'Alias'. Hierna was Jennifer te zien in Steven Spielbergs 'Catch Me If You Can' en stond ze naast Ben Affleck in 'Daredevil' in de rol van Elektra Natchios. In 2005 zal ze met dit personage in de spin-off 'Elektra' verschijnen. Met '13 going on 30' draagt Garner voor het eerst een hoofdrol.