18 ans après

18 ans après (2003)

IMDb
4.6 / 10 455
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Komedie
Regie: Coline Serreau
Cast: André Dussollier, Michel Boujenah, meer »
Lengte: 90 minuten
Land: Frankrijk
Taal: Frans, Engels

Vervolg op de Franse komedie 'Drie mannen en een wieg' waarin Marie inmiddels 18 jaar is geworden en nog steeds drie vaders heeft

De 18-jarige Marie, die opgevoed wordt door drie 'vaders', gaat voor de zomer naar haar moeder Sylvia toe. Zij is net teruggekeerd uit Amerika met haar nieuwe man uit Californië die twee zoons heeft. Marie krijgt voor het eerst met liefde te maken en alles eromheen. Dit alles onder toezicht van de gealarmeerde vaders. Zij zien de onschuld van hun dochtertje in hoog tempo wegglijden en hierdoor wordt hun relatie met zowel Marie als haar biologische moeder gecompliceerder dan hij al was.

'18 ans après' is een vervolg op de Franse komedie '3 hommes et un couffin', die in 1985 een enorm succes was en zelfs een Amerikaanse remake kreeg in 'Three Men and a Baby' (met Tom Selleck, Steve Guttenberg en Ted Danson). Coline Serrau, die ook het origineel schreef en regisseerde, tekende opnieuw voor scenario en regie. Ook de originele cast keert terug. Daar zijn nog twee jonge talentjes bijgekomen: Serreau's dochter speelt Marie en zijn zoon speelt de rol van Amos.