Otto is een neushoorn

Otto is een neushoorn (2013)

IMDb
5 / 10 225
Pers
60% 3
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Familie, Kinderfilm
Regie: Kenneth Kainz
Cast: Nikolai Aamand, Noah Crone Back, meer »
Lengte: 76 minuten
Land: Denemarken
Taal: Nederlands nagesynchroniseerd
Kijk nu

Familiefilm waarin de jonge Topper een potlood vindt dat tekeningen tot leven laat komen

Het is de eerste dag van de zomervakantie wanneer Topper, een tienjarige jongen met een levendige fantasie, een potlood vindt. Zo op het eerste gezicht een gewoon potlood, maar Topper zal gauw merken dat het géén gewoon potlood is. Samen met zijn vriend Hugo tekent hij een neushoorn op het behang van zijn appartement op twee hoog. Tot hun schrik komt de tekening tot leven en staat er een zeer hongerige neushoorn in de kamer, die aan de meubels begint te knabbelen. De neushoorn blijft maar eten, zakt door de vloer naar de benedenburen en zorgt voor flink wat leven in het anders zo rustige plaatsje aan de zee... • Pers - 60%  
  70

  Genieten voor jong en oud

  "Eenzaamheid en fantasie, angst voor het onbekende, vriendschappen tegen alle vooroordelen in, het komt allemaal aan bod in deze vindingrijke animatiefilm, waarin de emoties overtuigen. De humor is heerlijk subtiel. 'Otto is een neushoorn' is genieten voor jong en oud."

  Monica Meijer - Cinemagazine
  60

  Genoeg te beleven voor de jeugdige doelgroep

  "Otto Is een Neushoorn heeft ondanks het kinderlijk eenvoudige uitgangspunten te kampen met net wat te veel stoorzenders en invalshoeken. Niet alleen kan dit wat verwarrend overkomen, maar de emotionele kantjes van het verhaal raken er ook wat door in de verdrukking."

  Arjan Welles - FilmTotaal
  50

  Alleen voor kleuters

  "Otto is een neushoorn is een film met vrolijke beelden en een leuk verhaal met enkele aardige komische momenten. Het is een film waar alleen kleuters volop van zullen genieten, maar erg is dat niet; het is nu eenmaal de doelgroep. Zij zullen vermoedelijk ook geen probleem hebben met het feit dat deze film in 3D is, wat niet echt de juiste keus is voor deze ouderwetse tekenfilm."

  Jon Jonoski - Moviescene
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 21 november 2013
  Distributeur: Twin Film
  Alternatieve titel: Otto er et naesehorn (NL)