House of Flying Daggers

House of Flying Daggers (2004)

Film1
7.3 / 10
204
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie, Drama, Romantiek
Regie: Yimou Zhang
Cast: Takeshi Kaneshiro, Andy Lau, meer »
Lengte: 119 minuten
Land: China, Hong Kong
Taal: Mandarijn

Na Hero komt regisseur Zhang Yimou opnieuw met een spectaculaire oogstrelende martial-arts film die zich in het oude China afspeelt

China in de 9e eeuw na Christus. De twee soldaten Jin (Takeshi Kaneshiro) en Leo (Andy Lau) krijgen de opdracht om de leider van het "House of Flying Daggers", een revolutionaire groepering, op te sporen. Leo denkt dat Mei (Zhang Ziyi) , een mooie blinde danseres, de dochter van deze leider is. Om haar vertrouwen te winnen gaat Jin undercover. Hij doet zich voor als een sympathisant voor hun zaak. Samen vertrekken ze naar het hoofdkwartier van het "House of Flying Daggers". Wat echter niemand kon voorzien is dat Mei en Jin onderweg verliefd op elkaar worden. Wanneer Jin dan om Mei te beschermen zijn eigen soldaten moet vermoorden en Mei wordt opgedragen Jin te vermoorden, staan ze door hun verdeelde loyaliteiten voor een zwaar dilemma.

Na de spectaculaire Chinese martial arts film 'Hero' lijkt regisseur Zhang Yimou een nieuwe weg ingeslagen te zijn. 'House of Flying Daggers' is opnieuw een oogstrelende film vol visueel spektakel, drama en overweldigende vechtscènes. Hoofdrolspeler Andy Lau is bekend uit de 'Infernal Affairs' trilogie. Zhang Ziyi, die rol van Moon speelde in 'Hero', is verder bekend uit 'Crouching Tiger, Hidden Dragon'. De wire-fu - de vechttechniek waarbij acteurs aan kabels hangen - werd gechoreografeerd door Ching Siu-Tung. 'House of Flying Daggers' kreeg veel lof tijdens de filmfestivals van Cannes en Toronto in 2004. • Pers -  

  Bamboestokken suizen door mosgroene bossen

  "Het verhaaltje is niet gespeend van de nodige clichés en melodrama. Maar de werkelijk van het doek spattende actie brengt zo in vervoering dat minpuntjes vlug vervagen."

  Willem Schouten - Sp!ts

  Romantisch getouwtrek

  "Het romantische getouwtrek duurt gewoon te lang en zet de rem op het verhaal. Misschien een tip voor Zhang Yimou voor de volgende keer: laat je film, net als Hero, voor de westerse markt onder handen nemen in de montagekamer. Dat scheelt al snel een half uur."

  Klaas Kaptijn - Veronica Magazine
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 13 januari 2005
  Film1 première: Vrijdag 28 april 2006
  Distributeur: RCV Entertainment
  Bezoekers: 32.149
  Alternatieve titel: Shi Mian Mai Fu