The Aviator

The Aviator (2004)

Film1
6.9 / 10
334
Pers
80% 1
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama
Regie: Martin Scorsese
Cast: Leonardo DiCaprio, Cate Blanchett, meer »
Lengte: 169 minuten
Land: Verenigde Staten, Duitsland, Japan
Taal: Engels

Martin Scorseses verfilming van het leven van Hollywoodlegende en vliegtuigmagnaat Howard Hughes, gespeeld door Leonardo DiCaprio

Producent, regisseur, vliegtuigmagnaat en multimiljonair Howard Hughes (Leonardo DiCaprio) leidt een emotioneel leven. In de jaren dertig en veertig van de vorige eeuw, houdt de excentrieke Hollywoodlegende er diverse affaires op na met grote actrices uit de filmwereld. Zo leert hij eerst Katharine Hepburn (Cate Blanchett) kennen en krijgt hij daarna een relatie met de sensuele filmdiva Ava Gardner (Kate Beckinsale). Maar zijn psychische gesteldheid en zijn fobieŰn zorgen ervoor dat hij steeds meer ge´soleerd raakt van de buitenwereld.

'The Aviator' vertelt het waargebeurde verhaal van Hollywoodlegende en vliegtuigmagnaat Howard Hughes (1905-1976), die al vroeg interesse kreeg in de filmbusiness en mooie, jonge actrices. Hughes was niet alleen actief als producent - 'Scarface' (1932) - maar regisseerde ook twee keer. Door zijn filmproducties kwam hij in aanraking met de vliegerij. Hughes haalde zijn brevet en ging zich verdiepen in het ontwerpen en bouwen van vliegtuigen. Hij werd multimiljonair maar leidde op latere leeftijd een ge´soleerd bestaan. Hoofdrolspeler Leonardi DiCaprio werkte al eerder met regisseur Martin Scorsese aan het gangsterepos 'Gangs of New York'. 'The Aviator' kreeg drie Golden Globes (o.a. Beste Drama en Beste Acteur) en maar liefst vijf Oscars.